Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Maja, Hanna és Lóri egyéves

Halászi - Egyéves születésnapjukat ünneplik ma a halászi hármas ikrek: Maja, Hanna és Lóránt. A lombikbébiprogram keretében fogant tündéri apróságokat már tavaly bemutattuk: azóta sokat fejlődtek, egészségi állapotuk is javulni látszik.
Mosolygós, kíváncsi babák kúsznak-másznak a vendég elé: érdekli őket minden újdonság. A kislányok egypetéjű ikrek, Maja és Hanna hangosabbak, könnyen „hajba kapnak" egymással, Lóránt, a legkisebb testvér csendesen, mindig széles mosollyal tűri a „gyengébbik nem elnyomását".

Amint arról már korábban írtunk, kalandos út után érkeztek haza egy éve a halászi Neuberger testvérek. A lombikbébiprogram keretében fogant Maját, Hannát és Lórántot februárra várta a család, de már a Mikulás meghozta őket. A babák a kezdeti nehézségek ellenére mára már jól érzik magukat: szakemberek követik fejlődésüket, gyógytornász edzi őket.

– Maja egészséges, erős baba, Hanna ugyan dongalábbal született, de a gyógytornász segítségével sokat javult egészségi állapota. Lóránttal megjártuk a poklok poklát: agyvérzéssel született, az orvosok akkor nem sok jóval biztattak. Bár akkor azt mondták, nem biztos, hogy járni vagy beszélni fog valaha is. Több műtéten van túl, mára szépen fejlődik, utánozza a lányokat, tanul tőlük – meséli Anikó, a boldog édesanya.

Az ikrek ma ünneplik egyéves születésnapjukat népes családi körben, nagyszülőkkel, nagynénikkel, unokatestvérekkel.
Az ikrek ma ünneplik egyéves születésnapjukat népes családi körben, nagyszülőkkel, nagynénikkel, unokatestvérekkel.

A fiatal Neuberger házaspár időközben berendezkedett a nagycsaládos életre.

kilencszemélyes autót vásároltak, hogy kényelmesen elférhessenek benne mindannyian, hármas babakocsit is beszereztek. Igaz, a napi programjuk még mindig a három csöppség körül forog, de a rokonok is kiveszik a részüket a gyermeknevelésből. A négy és fél éves Lola, a nagytestvér is igazán felnőttesen mozog, ha a kistesókról van szó: szívesen fürdik velük, támogatja őket az első lépések megtételében, ölbe veszi őket. Ha azonban döntenie kellene, kivel legyen egy szobában, azonnal Lórit választaná: őt olyan egyszerű megnevettetni, felvidítani. Ahol ennyi csöppség sír egyszerre, könyörög, hogy ölbe vegyék, ott az édesapa sem tétlenkedhet.

– Reggel fél 7-kor kelnek, akkor vagyunk gondban, ha egyszerre ébrednek. Lolát 8-ra kell oviba vinnem, addig édesanyám vigyáz a kicsikre. Az alvással nincs gond, de sajnos az étvágyuk nem a legjobb, főként, hogy most bújnak a fogacskáik – magyarázza Imre, az apuka, aki időközben gyesre ment, most a felesége vállal munkát. A kedvező időbeosztás miatt viszont szinte egész nap együtt lehet a család.

Olvasóink írták

  • 1. azaki 2009. január 15. 23:12
    „Nagyon kis édes mind a 4 kicsike:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás dönthet

Mosonmagyaróvár - Hosszas vita után végül levették napirendről az Újudvar önálló településsé… Tovább olvasom