Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Magyarok a Szent Péter téren

Alig két hét múlva a pápa boldoggá avatja dr. Batthyány–Strattmann Lászlót, a dunakiliti származású orvost. A szülőfaluból, a megyéből és országosan is sokan jelentkeztek a zarándokútra.
A Szent Péter téren március 23-án – Apor Vilmos győri püspököt követően – újabb megyénkben született magyart avatnak boldoggá. Dr. Batthyány-

Strattmann Lászlóról, vagy ahogy nevezik, a szegények orvosáról szülőfalujában iskolát neveztek el. Boldoggá avatása azért is nagy dolog, mivel az országban eddig három embert ért ez a megtiszteltetés, s Mindszenty József hercegprímás ügye is még csak a kongregáció asztalán fekszik. A magyarságunk és az összetartozásunk kifejezése miatt lenne fontos, hogy minél több honfitársunk vegyen részt ezen a szertartáson. Magyar részről a szombathelyi megyés püspök a Makrovilág Utazási Irodát bízta meg a zarándokút megszervezésével. Érdeklődésünkre az illetékesek elmondták: összesen ezerhatszázan indulnak útnak tőlük Rómába, s még négyszázan regisztráltatták magukat irodájuknál az ország minden részéről.
Megyénkben a Kisalföld Volán soproni irodája foglalkozik a római út szervezésével. Innen hét busz – köztük egy emeletes – indul az örök városba, több mint háromszázan veszik igénybe itt a szolgáltatásokat. Közöttük vannak Batthyány-Strattmann szülőfalujának, Dunakilitinek lakói is, akik mintegy hatvanan képviseltetik községüket a zarándokúton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcskérdés a mezőgazdaság

A négy parlamenti párt országjáró körútja megyénkbeli első állomásán, Mosonmagyaróváron főként a… Tovább olvasom