Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Magyar–szlovák vízi fesztivál

Péntektől vasárnapig első ízben közös magyar–szlovák vízi fesztivált rendeznek Dunakilitin. Nyolcfős csapatok szárazon, vízen és levegőben mérik össze tudásukat.

Július hatodikától nyolcadikáig, péntektől vasárnapig rendezik meg Dunakilitin, a Vadvíz kempingben az első közös magyar–szlovák Szigetközi Vízi Fesztivált. A nyolcfős csapatok versenyei péntek este hat órától indulnak sütéssel és saját gyártmányú guruló közlekedési eszközök versenyével. Este kilenckor a színpadon fellépnek a pápai színitanoda növendékei, majd a szlovákiai Rómeó Vérzik rockegyüttes játszik. A programot aznap este tizenegytől nosztalgiadiszkó zárja.

Szombaton délelőtt fél tíztől folytatódnak a versenyszámok: lesz többek közt emberkugli, váltóverseny, csőbefogó és rafting is. Szombat estére sör-knédli játékot terveztek: tizenöt perc alatt mindegyikből ötöt kell elfogyasztani. A szervezők megemlítik, hogy a cseh rekord alig négy és fél perc. Este fél kilenckor tartanak eredményhirdetést, majd a helyi fiatalok és a Henhouse Band után fél tizenegykor Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar lép fel.

A versennyel kapcsolatban érdeklődni Kránitz Bélánál lehet a 30/217-2497-es telefonszámon. A rendezvényt részben az Európai Unió és a Magyar Köztársaság finanszírozza az Interreg magyar–szlovák–ukrán szomszédsági programban a „Közös víziturista-rendezvények a Duna mellékágrendszerében" projekt keretei között.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz, gyerekek!

Baleset-megelőzési napnak adott otthont nemrégiben a hédervári Timaffy László Pedagógiai Központ. Tovább olvasom