Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magát is bírálta, lemondott a jegyző

Lemondott posztjáról dr. Orbán Géza, Mosonmagyaróvár jegyzője. E hónap végéig vezeti még a hivatalt.

A jegyző szerint a város, a városháza és önmaga számára is ez volt a legmegfelelőbb döntés.

˝Közszolgálati jogviszonyát lemondással megszünteti dr. Orbán Géza, Mosonmagyaróvár jegyzője˝ – tájékoztatta portálunkat Szabó Miklós. A polgármester elmondta: a jegyző minap jelezte ezt hivatalosan a városvezetésnek, így június közepén szűnik meg a munkaviszonya.

A lemondási időt figyelembe véve dr. Orbán Géza április végéig dolgozik még a városházán.

Szabó Miklós hozzátette: tudomásul véve a jegyző döntését, megköszönte az elmúlt hároméves munkáját.

Szabó Miklós polgármester portálunknak azt mondta, nagy eredmény, hogy egyetlen szakmai botrány nélkül vitte végig ezt az időszakot a jegyző. Dr. Orbán Gézának jelentős érdemei vannak a törvényesség és a szakmaiság védelmében, a gazdaságos működés kialakításában és a hivatali fejlesztések területén. Az általa indított informatikai fejlesztéseknek köszönhetően ügyfélbarátabbá vált a közigazgatás. A polgármester bízik abban, hogy dr. Orbán Géza nem veszik el a közigazgatás számára, egy fiatal, tehetséges embert ismert meg benne. Szabó Miklós hozzátette: a képviselő-testület jövő heti ülésén határoz a jegyzői pályázat kiírásáról. Az álláshely betöltéséig pedig az aljegyző látja el ezeket a feladatokat.

„Vezetői teljesítményemmel nem voltam elégedett
„Vezetői teljesítményemmel nem voltam elégedett" – foglalta össze röviden döntése hátterét a Kisalföld érdeklődésére dr. Orbán Géza.

˝Vezetői teljesítményemmel nem voltam elégedett˝ – foglalta össze röviden döntése hátterét portálunk érdeklődésére dr. Orbán Géza. A jegyző elmondta: munkája során igyekezett a város érdekeit maximálisan szem előtt tartani. Döntéseit mindig ennek figyelembevételével hozta meg, s ezalól lemondása sem kivétel. Az elmúlt három évben végzett munkájából ma már sok mindent másként csinálna. Dr. Orbán Géza hangsúlyozta: jelen helyzet figyelembevételével a város, a hivatal és önmaga számára is a legmegfelelőbb döntés a lemondás. A fejlesztések, melyekbe irányításával a városháza belekezdett, még nem zárultak le. Ezzel együtt egy új típusú szakmai vezető más szemléletmódja biztosan a város javát szolgálja majd – fogalmazott a leköszönő jegyző.

Dr. Orbán Géza hozzátette: kötődik Mosonmagyaróvárhoz, éppen ezért amennyiben a jövőben munkája során döntési helyzetbe kerül, a város javát fogja szolgálni.

A jövőjéről elmondta: vannak lehetőségei, szakmai kompetenciája és az emberi szempontok figyelembevételével mérlegelni fogja, hogy merre induljon, ám továbbra is a közösség számára hasznos munkát akar végezni.


Három jelölt közül nyert

Alig három évvel ezelőtt, 2007 júniusában választották meg Mosonmagyaróvár jegyzőjét. Akkor zárt ajtók mögött, több mint egy órán át tárgyalt erről a képviselő-testület. A városatyák végül titkos voksolással választották meg tizenhárom szavazattal dr. Orbán Gézát jegyzőnek. A szavazáson a másik jelöltre hét, míg a harmadikra egyetlen képviselő sem voksolt.

Olvasóink írták

 • 8. ornamentum 2010. október 07. 22:38
  „Hihetetlen, hogy az emberek pontos információk, valamint az illető közvetlen megismerése nélkül mennyire rosszindulatúak tudnak lenni. Nem ismernek részleteket, tényeket, nincs bizonyítékuk, csupán a keserűség és rosszindulat. Azt hiszem erre való a mondás: "Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna..."”
 • 7. polgár1 2010. május 01. 12:50
  „A jó szív, és a szakmaiság két különböző dolog. Mint ahogy a "duma" (a máz), és a tettek is.”
 • 6. krisztapor 2010. április 30. 20:02
  „Sajnálom, hogy nem ismerhették meg sokan Önök közül úgy mint én. Jószívű, együttérző, segítőkész és természetesen hibákkal teli ember. Mint mi mindannyian. Tegyük fel a kérdést, hogy mi sohasem tettünk olyat amit megbántunk? Kétlem.”
 • 5. amivarosunk 2010. április 29. 05:50
  „Ha már a jegyzőnél tartunk,remélem hamarosan követi más is a példáját ( ha a hozzászólásokban olvasható problémák állnak a háttérben akkor sokszorosan: 4.,) és nem várja meg az őszi csúfos bukását!”
 • 4. kocka68 2010. április 27. 18:02
  „És az a viselkedés, amiről szintén pletykák keringtek... a polgári bálon történt verekedés? Az italozások? Egy ilyen pozicióban levő ember mindenhol jegyző, nemcsak a hivatalos órák alatt! Mindenhol és mindenkor méltósággal kell viselkednie, képviselnie kell azt az értékrendet, amire "esküt" tett! Csodálom, hogy a Kisalföld nem hozta le a kapcsolódó cikkek között azt a polgári bál utáni magyarázkodást amit ők közöltek le, miszerint leesett lépcsőn!!!!”
 • 3. polgár1 2010. április 23. 20:50
  „moderálva”
 • 2. nagyjancsi 2010. április 23. 09:32
  „Szakmai botrány nélkül?? Ugyan már, hiszen harsogott a város a botrányoktól, igaz nem mind kifejezetten szakmai, de abból is kijutott bőven. Óriási az ellentmondás, ha elégedett a munkáltató, elévülhetetlenek az érdemek, akkor miért kell 3 év után távozni? Nagyon gyengék az érvek a lemondás mellett, sőt mi több átlátszó az egész. Egy jegyző általában sok-sok évig pozíciójában marad mivel nem politikai alapon végzi a munkáját. Nagyon kíváncsian várjuk tisztelt Orbán úr hol fog legközelebb állást betölteni. Megyei közgyűlés, esetleg egy helyettes államtitkári iroda? Kívánunk sok sikert! Ott már nem kell tartani a "kisváros" visszhangjától. Ebből a cikkből sajnos csak egy mondat bár az is csak félig igaz: "A jegyző szerint a város, a városháza és önmaga számára is ez volt a legmegfelelőbb döntés." mert önmaga számára ennél jobb helyet nehéz lett volna elképzelni - ingyen koszt kvártély és ehhez képest a város "törvényességi őréhez" abszolút méltatlan viselkedés, többek között a hétvégi dorbézolások. De ennél sokkal súlyosabb a nyilvános testületi üléseken látható totális szakmai alkalmatlanság. Mindezt a mi pénzünkből. Lehet moderálni.”
 • 1. polgár1 2010. április 22. 18:02
  „<moderálva> Azaz, ahogy azt szebben és árnyaltabban megfogalmazták az érintettek: "közszolgálati jogviszonyát lemondással megszünteti".
  Ilyen tapasztalatlan, még nagyon kezdő fiatalembert nem is kellett volna idehozni, egy több mint 30.000-es városba. Főleg úgy, hogy Lébényből is jöttek információk róla. Előbb még bele kellett volna jól tanulnia pár év alatt pl.: körjegyzőségben.
  Mondjuk, az "egyéb" gondjaira ez sem nyújtott volna megoldást. Na mindegy, csak remélem hogy az a "jövőbeni munkája" amelyben "döntési helyzetbe" akar kerülni, még odébb van, és addigra beletanul a munkába, és megszabadul a "problémáitól".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenvedélybetegsége volt a közéletiség - interjú Stipkovits Pállal

Stipkovits Pál harmincévi főállású politizálás után most végleg visszavonul. Tovább olvasom