Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Magánszálló állami pénzzel

Több százmilliós beruházással és csaknem negyvenszázalékos állami támogatással megépült szállodát adtak át a hétvégén Lipóton. Az új létesítményt Áder János, a Fidesz frakcióvezetője avatta fel...
Egy hatszáz négyzetméteres ingatlanon egy teljesen új óvoda felépítését tevezte Lipót vezetősége évekkel ezelőtt. Az építkezés azonban időközben elakadt, mivel a faluban úgy döntöttek, nincs szükség ekkora óvodára és a befejezéshez szükséges pénz is elfogyott. Három évvel ezelőtt egy helybéli vállalkozó, Tóth Péter úgy döntött, hogy az önkormányzattal közösen huszonkét apartmanlakást alakítanak ki az ingatlanon. Az akkori tervben szerepelt a lakások közös udvarán egy termálvizes medence építése is.

– A Széchenyi-terv keretén belül pályázatot nyújtottam be új munkahelyek teremtésére és a kereskedelmi és vendéglátó-ipari létesítmények fejlesztésére. A két pályázaton elnyert pénz fedezte a teljes beruházás harminchét százalékát – mondta el a Kisalföldnek Tóth Péter. – Kivásároltam továbbá az önkormányzat részét a társaságból. Teljesen új tervek alapján készült el a 34 szobás, összességében 88 férőhelyes szálloda és a közel 300 fős étterem. A hotelhez tartozik továbbá egy külső és belső termálvizes medence. A több százmilliós beruházás húsz százalékát hitelből, negyvenhárom százalékát saját erőből, a fennmaradó részt állami támogatásból fedeztem.

A szálloda hétvégi megnyitóünnepségére közel ezer meghívott vendég érkezett. Miután Farkas István piarista igazgató felszentelte a létesítményt, Áder János, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője vágta át a nemzetiszínű szalagot és avatta fel az épületet.

A jelenlegi kormányzat részéről azonban senki sem vett részt az ünnepségen. Stipkovits Pál országgyűlési képviselő, amint azt lapunknak elmondta, nehezményezi, hogy a tulajdonos az előző kormány tagját kérte fel a létesítményátadásra, holott a mintegy 72 milliós állami támogatást a jelenlegi kormányzattól kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól új szervezeti keret a vízügynél

A vízügyi igazgatóságokat egy kormánydöntést követően januártól két részre bontják: a megalakuló, s… Tovább olvasom