Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Magánpénzből egészséghotel Újrónafőn

A helyi polgármesteri hivatalnak helyet adó egykori vadászkastély felújítása mellett hamarosan elkezdődhet a nagykastély korszerűsítése. A faluvezetés a beruházókkal jövő héten tárgyal a részletekről. Közben folyamatosan pályáznak a faluszépítésre.

A helyi képzőművészek véleményét is kikérik az újrónafői faluszépítésben. A nemrég elkészült új buszváró is ötleteik figyelembevételével épült meg, de az egységes házszám- és utcanévtáblák kihelyezésénél is követik tanácsaikat. Az utóbbiak kialakítására a LEADER keretében pályázna az önkormányzat.

Az évi hetvenmillió forintos költségvetésű Újrónafőn Kertész Attila polgármester a jövőbeli tervekről szólva úgy fogalmazott: az addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér hitvallással stabil büdzsé mellett évente 10–12 milliót fordítanak különféle fejlesztésekre. Ez többnyire a pályázatok önrészét teszi ki.

A községházának otthont adó egykori vadászkastély külsőleg már megszépült, de további belső felújításokat terveznek. A kulturális rendezvényeknek otthont adó terem egy részét már korszerűsítették, hamarosan a színpad és az öltözők újulnának meg. A községháza mögött alakítanák ki a falu szabadtéri programjainak helyszínéül szolgáló zöldterületet, ahová egy színpad felállítását is tervezik.

Az egykori vadászkastély kívülről már megszépült, a környezetét is rendeznék.
Az egykori vadászkastély kívülről már megszépült, a környezetét is rendeznék.

– Jövő héten találkozunk a nagykastély beruházóival. Az ezerkilencszázas évek elején emelt, sokáig a Karolina Kórház kihelyezett részlegének otthont adó épületben egészséghotelt tervez a tulajdonos – hangsúlyozta Kertész Attila, aki bízik benne, hogy tavasszal már elkezdődhetnek itt is a munkálatok az épület eredeti állapotának megőrzésével. Ő úgy tudja, a szükséges engedélyek birtokában vannak már a befektetők. Amellett, hogy a későbbiekben a helyiek munkalehetőséget kapnak itt, a település adóforintjait is növelhetik. Akárcsak az Újrónafő határában kialakított 25 hektáros ipari terület. Ehhez ugyancsak rendelkezésre állnak a szükséges engedélyek. Az önkormányzat a falu déli részén lévő földútra ugyanúgy pályázna, mint az Alkotmány utca felújítására. Sőt, a volt iskolában egy közösségi ház létrehozására is készen állnak a tervek.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. november 26. 21:30
  „Köszönöm a felvilágosítást! Újrónafő erről híres, meg a Jehova Tanúi-ról.”
 • 4. gumimaci1991 2010. november 25. 17:31
  „janika a képen látható épület az nem arégi tüdö szanatorium!

  41-nek igaza van sajnos mindenhol halnak meg emberek helytöl függetlenül nem olyan emberek voltak itt akikröl tudták h megfognal halni hanem a tüdö betegek!
  köztük volt a papám is ö élve került ki onann!!!!

  egy újrónaföi lakos”
 • 3. 41 2010. november 25. 08:53
  „Janika!Ott dolgoztam,tehát tudom,hogy nagyon komoly munka folyt ezen az osztályon. Ne alkoss véleményt arról amiről halvány fogalmad sincs!Elárulok egy titkot neked,figyelj.Emberek sajnos megbetegszenek és valaki meggyógyul,valaki meghal.HELYTŐL FÜGGETLENÜL.Az ott dolgozó Doktorok mind elismert szaktekintélyek a tüdőgyógyászatban.”
 • 2. janika 2010. november 24. 19:54
  „Nem ez az épület volt a tüdőbetegek <moderálva> előkészítője?”
 • 1. Anton 2010. november 24. 07:44
  „Emberek na ez a vidék!

  Ott még létezik összefogás. Nem úgy mint mosonmagyaróváron!

  Szép Új Világ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi harc gaztengerrel, patkányokkal, bűzzel

Gaztenger, szerteszórt, rothadó, bűzlő lomok, éhesen vonító kutyák, na és patkányok. Az egyik… Tovább olvasom