Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Madárgyűrűzés és rovarcsapda

Kenutúra a Dunán, mikroszkópos vizsgálat, madárgyűrűzés, rovarcsapda-állítás: ízelítőül csak néhány izgalmas program az idei lipóti szigetközi tábor életéből. A táborlakók már fekete gólyát és barna kányát is láttak a víz fölé emelkedni.
A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg Lipóton az idei Szigetköz-tábort. A részt vevő iskolás gyerekek három turnusban érkeznek meg a községbe. Az első kettőben 30, az utolsóban 18 természetkedvelő fiatal ismerkedhet meg Szigetköz szépségeivel és gazdag állatvilágával.

Téringerné Peimli Piroska táborvezető elmondta: az ország minden részéből érkeztek iskolások Mosonmagyaróvártól Ráckevéig. Az időjárás egyelőre nem kedvezett a kirándulásoknak, ám szerdán kenuval egészen Cikolaszigetig eveztek fel. Itt fekete gólyával és barna kányával is közelebbről megismerkedhettek. A madárgyűrűzés sem maradt el, ellenben a csendtúrát a víz erős sodrása miatt most törölték a programból. Izgalmas felfedezések nélkül azonban nem maradnak a gyerekek: Horváth Gyula, a Szigetközi Tájvédelmi Körzet munkatársának vezetésével egy rovarcsapdát állítottak, melyben az éjszakai fényre összesereglett állatkákat gyűjtik össze és vizsgálják mikroszkóp alatt. De nemcsak a természettel, hanem a szigetközi kultúrtörténettel is ismerkedhetnek a résztvevők.

A mosonmagyaróvári Stoiber Vivien idén először jött Lipótra. Eddig a dunaszigeti hallépcsőig tartó kenuzást élvezte leginkább. A Győrből érkező Kapuvári Áronnak tavaly annyira tetszettek a tábori programok, hogy idén sem akart lemaradni róla. Egy dologra azonban panaszkodtak fiatalok és idősebbek is: a szúnyogcsípésekből mindenkinek jut bőségesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bíróság dönthet a város és a hitközség vitájában

A zsidó hitközség ingatlanjára építettek utat Mosonmagyaróváron. Bár ez már több évtize- de történt,… Tovább olvasom