Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ma már a szabadság elmélyítése a cél

Lébény - 1956-ban soha nem tapasztalt egyetértésben fogott össze a nép, kérdés, hogy most miért ekkora a széthúzás az 51 évvel ezelőtti események megítéléséről – hangoztatta Dávid Ibolya a lébényi megemlékezésen.
Az MDF elnöke Mosonmagyaróvár után Lébényben ünnepelte az 1956-os forradalom ötvenegyedik évfordulóját. – Belőlünk, magyarokból csúfot űzött a huszadik század – emelte ki Dávid Ibolya, példaként említve a világháborúkat, Trianont, a megtört 1956-os forradalmat, de a kommunista korszakot is.

– 1956 nem történelemkönyv volt, hanem minden magyar valódi története, elevenen él, de sok vádló szót és gyűlölködést vált ki, emlékét megcsúfolták – fogalmazott az MDF elnöke, aki szerint jelenleg a közös nemzeti tudatot erősítő párbeszédre lenne legfőképp szüksége a magyarságnak, emellett a kötelékek újracsomózására és az új nemzeti konszenzusra. Ma már nem a szabadság kivívása a cél, hanem annak elmélyítése a kommunizmus rossz szellemével szemben, mely szívósan tartja magát és makacsul dolgozik – vélte továbbá az elnök aszszony. Dávid Ibolya a forradalom nagyjainak említése mellett nem feledkezett meg a helyi áldozatokról sem, akik vérüket adták a szentnek hitt forradalomért.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve terelték el a Dunát

Dunacsúny (Cunovo) - Éjszaka is folyt a munka, köbös betonkockák kerültek az uszályokról a Dunába… Tovább olvasom