Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ma kezdődik az első téli fesztivál

Első alkalommal rendez téli fesztivált Mosonmagyaróváron a városháza a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel karöltve december 9-től 24-ig a Magyar utcán.
Nagy István alpolgármester elmondta: régi adóssága Mosonmagyaróvárnak, hogy az adventi időszakban méltó hangulatot teremtsen az itt lakóknak. A korábbi városi rendezvények egyértelműen bebizonyították, hogy a lakók igénylik az ilyen közös ünnepléseket, rendezvényeket.

A karácsonyi vásári hangulatot a Magyar utcán felállított huszonnégy faház biztosítja, ahol az ünnephez kapcsolódóan különféle míves portékákat árusítanak. A színpadon a vásár idején hétköznapokon minden délután 3-tól 6 óráig a helyi óvodák, iskolák, kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek mutatkoznak be különféle kulturális programokkal. Hétvégeken délelőtt 10 és 12 óra között, valamint délután 3 és 6 óra között a két mosonmagyaróvári fúvószenekar mellett több országos hírű előadóművész szórakoztatja a közönséget. Az érdeklődők változatos gyermek- és felnőttprogramokból – bábelőadás, koncertek, forraltbor-készítő verseny – válogathatnak.

Az ünnepi hangulatot tovább emeli a város karácsonyi díszkivilágítása. Összesen 1,2 millió forintért vásároltak új díszeket, míg a régiek javítására is 800 ezret költött a város. Az idei évtől a téli fesztivál részeként rendezi meg az önkormányzat az adventi gyertyagyújtást szombatonként délután 5 órától a Szent Gotthárd-plébániatemplomban.
A városi szilveszter megrendezésében változás lesz az idei évben. Ezúttal nem a Deák téren, hanem a városközpontban, a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában tartják az éjszakai utcabált és az éjféli tűzijátékot. Az alpolgármester levélben fordult a magyaróvári belvárosban működő vendéglátóhelyek tulajdonosaihoz, hogy az esetleges Deák téri városi szilveszterhez anyagi hozzájárulásukat kérje. Cserében az önkormányzat ingyenesen biztosított volna számukra árusítási helyet. A felhívásra azonban mindössze egyetlen vállalkozótól érkezett hozzájárulási szándék.
A mosonmagyaróvári téli fesztivál megnyitója ma délelőtt 10 órakor lesz a Magyar utcán felállított színpadnál. Itt adja át a VÜF Kft. második ajándékát a városnak. Ezt követően Gulyás László vásári kikiáltó bábjátéka, melengető körtánc és forraltbor-verseny várja az érdeklődőket. Vasárnap délelőtt fél 11-től, illetve délután 3-tól a Mofém-zenekar, majd a Theatrum Ad Flexum műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar utcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetlen luxusadózó már fizetett

A mosonmagyaróvári önkormányzat pénzügyi helyzete az elmúlt háromnegyed év folyamán nehéz… Tovább olvasom