Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

M1-es: fizetős a díjmentesnek gondolt szakasz Mosonmagyaróvárnál - fotók!

Olvasónk szerint logikátlanok a díjfizetést jelző táblák Mosonmagyaróvárnál a sztrádán. Megkérdeztük az autópálya kezelőt. A szakasz díjköteles, a szakemberek szerint a táblák sem megtévesztőek. Újabb fotók!
Portálunkon pár napja olvashattak arról a történetről, melyet olvasónk osztott meg velünk. Elmondása szerint, a Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár közötti autópályaszakaszon néhány tábla logikátlanul van kihelyezve, s nem derül ki egyértelműen: fizetnünk kell-e útdíjat vagy sem.

Erről szóló írásunkat itt találja.

A kisalfold.hu megkérdezte az említett szakaszról az Állami Autópálya Kezelő Zrt-t. A szakemberek az alábbi tájékoztatást adták a témában:

"A jogszabály és a táblázás összhangban van. Az M1 autópálya mosonmagyaróvári csomóponttól az M1-M15 csomópontig a D1 kategória számára díjmentes, a többi kategória számára díjköteles, Móvár elkerülőként üzemel. A M1-M15 csomóponttól az országhatárig díjköteles minden járműkategória számára.

Hegyeshalomnál, ha belép az országba az autós, akkor a határállomás területén két kijáraton keresztül tud eljutni  a matrica értékesítőkhöz.

Ezeket a kijáratokat legalább 10 db tábla jelzi. Ha mégis elvéti és a határállomás után jut eszébe, hogy matricát kellett volna venni, akkor ne tolasson vagy álljon meg szabálytalanul! Ezért került elhelyezésre a cikkben szereplő tájékoztató tábla a matrica vásárlási lehetőségekről. (9km-re egy üzemanyagtöltő állomás, 14km-re matrica érékesítő hely" - áll az autópálya kezelő tájékoztatójában.


Fotók: Állami Autópálya Kezelő Zrt.
Fotók: Állami Autópálya Kezelő Zrt.

"Amennyiben tovább haladunk 50 m-t, akkor az autópálya kezdete táblával együtt ki van helyezve a díjfizetési kötelezettség is.


Ha további 100 m-t haladunk, akkor az alábbi tábla látható:


Ezek alapján egyértelmű, hogy fizető szakaszon halad az autós és tájékoztatást kapott a matricavásárlási lehetőségekről is." 

Olvasóink írták

 • 10. 01010 2011. október 30. 20:51
  „9 "7 km-en díjat szedni erkölcstelen"
  azon a 7 kilométeren a D1 nek ingyenes , ami """""""elkerülő"""""""”
 • 9. KoPi 2011. október 29. 16:50
  „Nem az a vita tárgya, hogy fizetős-e vagy sem hanem az, hogy miért? Ugyanis Mosonmagyaróvárnak nincs elkerülő szakasza, hiszen csak egy lehajtója van, a másodikat "kispórolták"! Pontosabban az akkori hatalom megengedte az autópálya építő konzorciumnak, hogy az eredeti tervektől eltérően ne építse meg. Ezt szenvedi a város azóta is! Ennek fényében azonban az ominózus 7 km-en díjat szedni erkölcstelen!”
 • 8. zoltee 2011. október 26. 21:57
  „Nem lehúzás, gondolkozzatok:

  nem az a szakasz, az a 6 km ami fizetős, hanem az EGÉSZ AUTÓPÁLYA! A kivétel az a várost elkerülő szakasz. Magyarul, aki az autópályát használja, vagy

  a:) messzebről jön, és így is úgy is fizet...

  b:) máshol is használja az autópályát, az egészet kifizeti, és az 1700-1800 ft (attól függ, hogy veszed) 4 napra több, mint korrekt egy ekkora pályarendszerért, szerintem.

  Aki pedig Mosonmagyaróvár közelében lakik, és csak erre a szakaszra venne matricát, az menjen át a régi határon és kész.”
 • 7. 01010 2011. október 26. 21:22
  „"6. isti-58"
  aki Záhony felé megy autóúton annak csak szgk.-val 1650ft / 402km = kb.4ft/km”
 • 6. isti-58 2011. október 26. 20:45
  „AZÉRT NEM SEMMI LEHUZÁS 6KM 1500FT KÖRÜL.bocs nem tudom a pontos árat.”
 • 5. hovatovabb 2011. október 26. 12:10
  „2
  "Mindenhol csak a matrica kötelező tábla van."
  Ha a vezető jobban megnézné akkor a levéli felhajtón is van kiegészítő-jelzés a matrica kötelező táblán hogy 7,5 t felett !!!
  Reggel majd munkába menet megnézem János felé .”
 • 4. goldboy 2011. október 26. 12:06
  „Biztos, ami biztos, vegyen matricát. Támogassa a költségvetést. Na. Magyarország, én....”
 • 3. lolita 2011. október 26. 11:49
  „Én mindig matrica nélkül megyek 9-km en a benzinkutig”
 • 2. embertelen 2011. október 26. 11:08
  „"Az M1 autópálya mosonmagyaróvári csomóponttól az M1-M15 csomópontig a D1 kategória számára díjmentes, a többi kategória számára díjköteles, Móvár elkerülőként üzemel." A jogszabály és a táblázás szerintem nincs összhangban van. A felhajtásnál sem az M15 csatlakozásnál, sem pedig a győri csatlakozásoknál nincs jelezve, hogy az elkerülő miatt a D1 számára ingyenes. Mindenhol csak a matrica kötelező tábla van. Ha valaki nem ismeri a jogszabályt, mert például külföldi, nem veszi igénybe az elkerülő szakaszokat. Személykocsival érkező szlovák ismerőseim Rajkánál lehajtanak az M15-ről, mert a kitáblázás szerint nem mernek Hegyeshalom után rámenni az az M1-re, a Móvár elkerülő szakaszra, mert kinnt van a matrica tábla. Ugyanez a helyzet a győri elkerülővel is.”
 • 1. krisztian75 2011. október 26. 10:41
  „A cikk nem csak erre irányult, hanem - ami nekem is problémám - nincs megelelően ELŐJELEZVE, ill. esetenként kétértelmű. Ha már felhajtok a pályára abban a hiszemben, hogy nem fizetős a szakasz, akkor már hiába teszi ki, hogy fizetős, megszívtam! Akkor már nem tudok visszafordulni. Megfelelően kellene előjelezni, még mielőtt nincs más választása az autósnak, mint matricát venni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyásznap

„Requiem ’56” címmel gyászmise lesz ma este 6 órától az ’56-os… Tovább olvasom