Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

M1-es: fizetős a díjmentesnek gondolt szakasz Mosonmagyaróvárnál - fotók!

Olvasónk szerint logikátlanok a díjfizetést jelző táblák Mosonmagyaróvárnál a sztrádán. Megkérdeztük az autópálya kezelőt. A szakasz díjköteles, a szakemberek szerint a táblák sem megtévesztőek. Újabb fotók!
Portálunkon pár napja olvashattak arról a történetről, melyet olvasónk osztott meg velünk. Elmondása szerint, a Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár közötti autópályaszakaszon néhány tábla logikátlanul van kihelyezve, s nem derül ki egyértelműen: fizetnünk kell-e útdíjat vagy sem.

Erről szóló írásunkat itt találja.

A kisalfold.hu megkérdezte az említett szakaszról az Állami Autópálya Kezelő Zrt-t. A szakemberek az alábbi tájékoztatást adták a témában:

"A jogszabály és a táblázás összhangban van. Az M1 autópálya mosonmagyaróvári csomóponttól az M1-M15 csomópontig a D1 kategória számára díjmentes, a többi kategória számára díjköteles, Móvár elkerülőként üzemel. A M1-M15 csomóponttól az országhatárig díjköteles minden járműkategória számára.

Hegyeshalomnál, ha belép az országba az autós, akkor a határállomás területén két kijáraton keresztül tud eljutni  a matrica értékesítőkhöz.

Ezeket a kijáratokat legalább 10 db tábla jelzi. Ha mégis elvéti és a határállomás után jut eszébe, hogy matricát kellett volna venni, akkor ne tolasson vagy álljon meg szabálytalanul! Ezért került elhelyezésre a cikkben szereplő tájékoztató tábla a matrica vásárlási lehetőségekről. (9km-re egy üzemanyagtöltő állomás, 14km-re matrica érékesítő hely" - áll az autópálya kezelő tájékoztatójában.


Fotók: Állami Autópálya Kezelő Zrt.
Fotók: Állami Autópálya Kezelő Zrt.

"Amennyiben tovább haladunk 50 m-t, akkor az autópálya kezdete táblával együtt ki van helyezve a díjfizetési kötelezettség is.


Ha további 100 m-t haladunk, akkor az alábbi tábla látható:


Ezek alapján egyértelmű, hogy fizető szakaszon halad az autós és tájékoztatást kapott a matricavásárlási lehetőségekről is." 

Olvasóink írták

 • 10. 01010 2011. október 30. 20:51
  „9 "7 km-en díjat szedni erkölcstelen"
  azon a 7 kilométeren a D1 nek ingyenes , ami """""""elkerülő"""""""”
 • 9. KoPi 2011. október 29. 16:50
  „Nem az a vita tárgya, hogy fizetős-e vagy sem hanem az, hogy miért? Ugyanis Mosonmagyaróvárnak nincs elkerülő szakasza, hiszen csak egy lehajtója van, a másodikat "kispórolták"! Pontosabban az akkori hatalom megengedte az autópálya építő konzorciumnak, hogy az eredeti tervektől eltérően ne építse meg. Ezt szenvedi a város azóta is! Ennek fényében azonban az ominózus 7 km-en díjat szedni erkölcstelen!”
 • 8. zoltee 2011. október 26. 21:57
  „Nem lehúzás, gondolkozzatok:

  nem az a szakasz, az a 6 km ami fizetős, hanem az EGÉSZ AUTÓPÁLYA! A kivétel az a várost elkerülő szakasz. Magyarul, aki az autópályát használja, vagy

  a:) messzebről jön, és így is úgy is fizet...

  b:) máshol is használja az autópályát, az egészet kifizeti, és az 1700-1800 ft (attól függ, hogy veszed) 4 napra több, mint korrekt egy ekkora pályarendszerért, szerintem.

  Aki pedig Mosonmagyaróvár közelében lakik, és csak erre a szakaszra venne matricát, az menjen át a régi határon és kész.”
 • 7. 01010 2011. október 26. 21:22
  „"6. isti-58"
  aki Záhony felé megy autóúton annak csak szgk.-val 1650ft / 402km = kb.4ft/km”
 • 6. isti-58 2011. október 26. 20:45
  „AZÉRT NEM SEMMI LEHUZÁS 6KM 1500FT KÖRÜL.bocs nem tudom a pontos árat.”
 • 5. hovatovabb 2011. október 26. 12:10
  „2
  "Mindenhol csak a matrica kötelező tábla van."
  Ha a vezető jobban megnézné akkor a levéli felhajtón is van kiegészítő-jelzés a matrica kötelező táblán hogy 7,5 t felett !!!
  Reggel majd munkába menet megnézem János felé .”
 • 4. goldboy 2011. október 26. 12:06
  „Biztos, ami biztos, vegyen matricát. Támogassa a költségvetést. Na. Magyarország, én....”
 • 3. lolita 2011. október 26. 11:49
  „Én mindig matrica nélkül megyek 9-km en a benzinkutig”
 • 2. embertelen 2011. október 26. 11:08
  „"Az M1 autópálya mosonmagyaróvári csomóponttól az M1-M15 csomópontig a D1 kategória számára díjmentes, a többi kategória számára díjköteles, Móvár elkerülőként üzemel." A jogszabály és a táblázás szerintem nincs összhangban van. A felhajtásnál sem az M15 csatlakozásnál, sem pedig a győri csatlakozásoknál nincs jelezve, hogy az elkerülő miatt a D1 számára ingyenes. Mindenhol csak a matrica kötelező tábla van. Ha valaki nem ismeri a jogszabályt, mert például külföldi, nem veszi igénybe az elkerülő szakaszokat. Személykocsival érkező szlovák ismerőseim Rajkánál lehajtanak az M15-ről, mert a kitáblázás szerint nem mernek Hegyeshalom után rámenni az az M1-re, a Móvár elkerülő szakaszra, mert kinnt van a matrica tábla. Ugyanez a helyzet a győri elkerülővel is.”
 • 1. krisztian75 2011. október 26. 10:41
  „A cikk nem csak erre irányult, hanem - ami nekem is problémám - nincs megelelően ELŐJELEZVE, ill. esetenként kétértelmű. Ha már felhajtok a pályára abban a hiszemben, hogy nem fizetős a szakasz, akkor már hiába teszi ki, hogy fizetős, megszívtam! Akkor már nem tudok visszafordulni. Megfelelően kellene előjelezni, még mielőtt nincs más választása az autósnak, mint matricát venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyásznap

„Requiem ’56” címmel gyászmise lesz ma este 6 órától az ’56-os… Tovább olvasom