Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Luxusadó: az emberek szerint nincs sok értelme

A mosonmagyaróváriak szerint az is meglepő, hogy egyáltalán volt egy ember a megyében, aki luxusadó-bevallást készített.

Szerintük most látszik, hogy értelmetlen a törvény. A polgármester a legtisztességesebben adózó polgár címet adná az „ismeretlen" mosonmagyaróvárinak.

Beszámoltunk arról, hogy a megyében csak egy – mosonmagyaróvári – tulajdonos akadt, aki luxusadó-bevallást készített. Ő 530 négyzetméteres háza után 238 ezer forintot fizethet.

A hazai adózási morálról

Stipkovits Pál mosonmagyaróvári polgármester elmondta: megdöbbentette a hír, hogy mindössze egy ember – az is Lajta-parti – vallotta be a megyében a luxusadót. „Ez jó képet mutat a hazai adózási morálról" – tette hozzá. „Mindenesetre kezdeményezni fogom, hogy kapja meg a megye legtisztességesebb adózó polgára címet" – mondta.

„ Megemelem a kalapom"

A mosonmagyaróvári Rákász Veronika szerint a megyei példából jól látszik, hogy így nem sok értelme van a luxusadóztatásnak. Ki lehet játszani ezt az adózási formát – például ha az ingatlant társasházzá íratják át –, ezért nem sok bevétele lesz belőle az államnak. „Inkább a nyereségadót hozzák vissza, annak volt értelme" – mondta.
„ Megemelem a kalapomat az előtt az ember előtt, aki bevallotta a luxusadót" – mondta Rási Krisztián. „Annyi bizonyos, hogy a megyénkben rajta kívül is jó pár embert érintene még ez a törvény, ám most látszik igazán, hogy aki teheti, megpróbál kibújni a fizetés alól."

„ Én biztosan bevallanám"

Sebő Ilona gyeden lévő kismama úgy fogalmazott: „Ha nekem 100 milliónál értékesebb ingatlanom lenne, azt biztosan bevallanám. Ennek ellenére meglepődtem, hogy akadt egyáltalán olyan ember a környéken, aki ezt merte vállalni" – mondta Sebő Ilona.

„ Valószínűleg ezt az adózási formát részletesebben ki kell dolgozni, ebben a formában a luxusadóztatásnak nincsen realitása" – mondta megkérdezésünkre Láng István, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességmérő Dunakilitin

Sebességmérő és -kijelző készüléket szereltet fel néhány héten belül Dunakilitin a helyi önkormányzat. A készülék alkalmazásával hozzájárulhat az önkormányzat a közlekedésbiztonság növeléséhez, a gyorshajtás okozta balesetek megelőzéséhez a településen belül.
A készüléket 230 voltos táplálásra előkészített változatban, mikrohullámú radarral szállítja a gyártó. Tovább olvasom