Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lovasközpontot terveznek halastóval

Jánossomorja - A képviselők minapi ülésükön hosszan tárgyalták a kisváros rendezési tervének módosítását, elfogadták az idei költségvetési rendelet módosítását és a gyermekjóléti szolgálat munkájáról szóló beszámolót. Az év végéig átvállalják a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díját.
Átlagosan nyolc-tíz telek kel el évente a kisvárosban – derült ki szerdán a testületi ülésen Jánossomorján. Ennek ellenére több ponton is módosították a város rendezési tervét, így több irányban is bővülhet a település.

Egy mosonmagyaróvári kft. a városban a Rhorer-föld területén lovasközpontot tervez, de a tervezet szerint mesterséges halastavat is kialakítanának itt, hétvégi házakkal. A testület megtárgyalta a Leier Hungária Kft. kérését is, képviselőjük az ipari terület megnövelését kérte. Döntöttek arról, hogy a Csalogány utca meghosszabbításaként új utcát nyitnak. Balsay Sándor bizottsági elnökként javasolta: ennek költségeit az önkormányzat fizesse. Megoszlottak a vélemények a Levente utcát és a temetőt határoló terület mezőgazdaságiból lakóövezetté való nyilvánításáról. Szalai Imre építési főtanácsos kifejtette: ezt a területet csak lakóövezetként lehetne hasznosítani. Évente a településen 8–10 telek kel el, ezért ennek átminősítése még nem indokolt. Elutasították annak a területnek is az átminősítését mezőgazdaságiból iparivá, melynek tulajdonosa egy német befektető cég vásárlási szándékával indokolta kérését. Kurunczi Károly polgármester hozzáfűzte: amennyiben a befektetők majd komolyan érdeklődnek, akár rendkívüli ülésen is visszatérnek a témára.

További területek sorsáról is döntött a város, emellett módosították az idei költségvetési rendeletet, elfogadták a gyermekjóléti szolgálat munkatársának beszámolóját. Csendes Viktória családgondozó eddigi munkáját – melyre egyre nagyobb az igény a városban – elismerték a képviselők. Fazekas Imre a beszámoló egyik pontjára hívta fel a figyelmet: a városban negyvenen érintettek a drog fogyasztásában és terjesztésében. Drobnitsch Tamás, a szo- ciális és egészségügyi bizottság elnöke elmondta: az önkormányzat anyagi helyzete megengedi, hogy április elsejétől a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díját az év végéig átvállalják. A továbbiakban a költségvetés teherbírásától függően döntenek.

Kurunczi Károly polgármester végezetül a településen elkezdett és kivitelezett beruházásokat sorjázta. Többek közt az új szélerőműparkot említette (erről egy korábbi lapszámunkban részletesen beszámoltunk), mely a városban az eddigi legnagyobb, 4 milliárd forintos beruházás.


Támogatásra érdemes

A helyi ivóvíz minőségét javító városi KEOP-pályázatot az irányító hatóság támogatásra érdemesnek ítélte. A második fordulót követően októberre eldőlhet, hogy Jánossomorja elnyeri-e a háromszázmillió forintos beruházáshoz szükséges összeget.

Olvasóink írták

  • 1. jánosi 2008. június 07. 20:29
    „Komolyan "negyvenen érintettek a drog fogyasztásában és terjesztésében" Jánossomorján? EZ DÖBBENET!!! És mégis honnan vették ezt az adatot? Ha tudnak róla, miért nem fékezik meg, ameddig még lehet??? Melyik korosztályt érinti ez a 40 ember jelenléte? TERJESZTIK??? EZ nem büntetendő??? - vagy ez is "csak egy hír"....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kóma után már mosolyog a világra

Rajka - Gál Anikó gyógyulásához járult hozzá a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Egy győri… Tovább olvasom