Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Lottóláz Jánossomorján: összesen negyvenhétmilliót nyertek

Jánossomorja - Hetekig – még a városi tévében is – keresték, mire megtalálták Jánossomorján azt a szerencsést, aki negyvenkétmillió forintot nyert a lottó jokerén. Azon a januári héten ketten még ötmilliót nyertek a kisvárosban: a helyiek azóta is találgatják, kik lehetnek Fortuna kegyeltjei.
„Mindig mondom a mamának: ezen a szombaton biztosan legalább négyesem lesz a lottón. Aztán persze semmi. Hallottam, mekkora pénzeket nyertek itt: csak azt sajnálom, hogy nem én" – mondja a jánossomorjai Szalka István.

Rögtön hozzáteszi: ha nagyot nyerne, ő sem árulná el senkinek: „ha megtudnák, le is ütnének érte" – állítja. Ebből is látszik, hogy a helyieket hetek óta izgalomban tartja a lottóláz: hamar híre ment, hogy néhány napon belül hárman is milliomosok lettek a kisvárosban.

Csontos Attiláné Rákóczi úti lottózójában az egyik szelvény ért ötmilliót, miután a Szerencsejáték Zrt. akciójában ennek a számát sorsolták ki. „Mióta ideért a szerencsehullám, mennek a találgatások, kik lehetnek a nyertesek. Ezt azonban mi sem tudjuk, mert kétmillió feletti összeg esetén a központ biztonsági számát kell hívni" – mondja.

Bucskóné Tóth MáriaA Bucskóné Tóth Mária vezette városközponti lottózóban azonban az elmúlt hetekben még nagyobb volt az izgalom. Nemcsak egy itt feladott, ötmilliót érő akciós szelvényt sorsoltak ki, hanem egy negyvenkétmilliót hozó lottószelvény is ebben a fogadóirodában került a gépbe. „Az ötmilliós nyeremény gazdáját látva engem is öröm fogott el, mekkora boldogságot szerzett a tulajdonosának ez a pénz" – mondta. Két nappal később azonban egy ennél is nagyobb összeget nyert valaki: nem a lottószámaival, hanem a jokerral. Összesen közel negyvenkétmillió forint gazdáját keresték aztán hetekig.

„Táblát tettem a lottózó elé, a városi televízióban is hirdettem, hogy jelentkezzen a nyertes. Attól tartottam, hogy az illető nem nézi a jokersorsolást, s ha az öt szám nem stimmel, eldobja a szelvényét. Felbolydult Jánossomorja, izzott a levegő a lottózóban, annyian jöttek, s kérdezték, valóban 42 milliót nyert-e itt valaki. Az autósok lassítottak a fogadóiroda előtt, látván a táblát.

Azóta többen játsszák meg a jokert, ha lottót vesznek, s persze a hozzánk betérők közül is mindenki találgat a szerencsés kilétét illetően" – meséli. Információink szerint ugyanis a negyvenkétmillió forint nyertese nemrégiben jelentkezett. Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője a Kisalföldnek elmondta: ugyanúgy, mint a nagy nyereményeknél, információt csak akkor tudnak kiadni, ha a biztonsági szakembereik úgy ítélik meg, ennek nyilvánosságra hozatala nem utal a nyertes személyére. Vagyis egyelőre nem.

A történethez hozzátartozik: 2007-ben Jánossomorján a legnagyobb nyeremény még a kétmillió forintot sem érte el, most pedig egyetlen hét leforgása alatt összesen 52 millió „jött" a városba.

Tegnapi ottjártunkkor az egyik áruház előtt beszélgetés közben szólítottuk meg a már említett Szalka Istvánt, valamint Gősi Istvánt és Farkas Józsefet: az eszmecseréjük témái – mi is lenne más – a nagy nyeremények voltak. „Harminc éve lottózom, eddig csak kettesem volt. Sejtem, ki nyerhette meg a negyvenkétmilliót, szerintem jó helyre került a pénz. Mi azonban bármit teszünk, nem nyerünk, inkább csak nyelünk: fröccsöt, ha átugrunk egy hűsítőre az ivóba" – mondja viccesen.

Farkas József egy évig kísértette a szerencséjét: igaz, akkor akár 70–80 szelvénnyel játszott, nagyobb összeg mégsem ütötte a markát. „Az unokáimnak szeretnék nyerni: egyszer nagyon közel voltam a négy találathoz. Bezzeg a sógorom felesége: csak akkor vett lottót, amikor eszébe jutott. Erre egyszer kisorsolták, s nyert egy öröklakást a fővárosban" – mondta Szalka István.

Olvasóink írták

 • 4. lottika 2008. január 31. 07:22
  „Én nyertem meg. Egy Jánosi vadász!”
 • 3. 1 hozzászóló 2008. január 30. 14:01
  „Tényleg nem ártana kicsit figyelmesebben olvasnod, a cikk elején ugyanis ez áll:
  "Jánossomorja - Hetekig - még a városi tévében is - keresték, mire megtalálták Jánossomorján azt a szerencsést, aki negyvenkétmillió forintot nyert a lottó jokerén. Azon a januári héten ketten még ötmilliót nyertek a kisvárosban"”
 • 2. kiváncsi 2008. január 30. 09:55
  „Olvass figyelmesebben: a kép alatti 2. mondatot (42+5)”
 • 1. Borsodi fiatalember 2008. január 30. 09:27
  „"Lottóláz Jánossomorján: összesen negyvenhétmilliót nyertek"

  ez volt olvasható a főcímben, mire egy sorral lajjebb:  "Jánossomorja - Hetekig - még a városi tévében is - keresték, mire megtalálták Jánossomorján azt a szerencsést, aki negyvenkétmillió forintot nyert a lottón....."

  Na már most akkor döntsük el, mert nem mindegy: 42 vagy 47 millió a nyeremény?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatóközpont az erőmű vezérlőjében

Szigetköz - Hat civil szervezet, harminc önkormányzat és a vízügyi igazgatóság közös konzorciumában… Tovább olvasom