Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Logisztikai park épül tizenkét hektáron

Várhatóan nyárra megépülhet a Duvenbeck logisztikai cég hegyeshalmi bázisa a falu határában található tizenkét hektáros területen. Szőke László polgármester szerint ezzel mintegy nyolcvan-száz új munkahely létesülhet.
Egy tizenkét hektáros területen indultak el a munkálatok Hegyeshalom határában, ahol a Duvenbeck logisztikai cég kíván letelepedni. Szőke László hegyeshalmi polgármester tájékoztatása szerint a beruházás – melyet a helyi képviselő-testület maximálisan támogatott – már nyárra elkészülhet.

– A cég megkeresésére korábban módosítottuk a község rendezési tervét. A helyi benzinkút és a Prologis épületei között már elindultak az ásatások. A logisztikai vállalkozás ugyanis már nyáron használatba szeretné venni új telephelyét – tudatta a faluvezető.

Úgy tudjuk, hogy a tizenkét hektáros területen egy tízezer négyzetméteres raktár épül, csatlakoztatott benzinkúttal és akár 150 kamion befogadására képes parkolóval. Az adóforintok mellett Szőke László a mintegy nyolcvan-száz új munkahelyet emelte ki a beruházás előnyeként.

A faluvezetőt az önkormányzati fejlesztésekről is faggattuk. „Egy egészségügyi komplexum kialakításának tervén dolgozunk. A jelenlegi orvosi rendelő felújítását készítjük elő, mely a szigetelés mellett nyílászárócserét is magába foglalna. Ez önerőből túl nagy beruházás lenne, bízunk a pályázati lehetőségekben. Folytatjuk az óvoda és konyhája korszerűsítését, míg az iskolában egy tanterem újulhat meg. Szintén régi adósság egy művelődési ház kialakítása. Ehhez a kisiskolát alakítanánk át. Addig viszont bővítenünk kellene a főépület melletti úgynevezett politechnikai termet. A tanulmánytervek ehhez a beruházáshoz most készülnek."


Hegyeshalomban tavaly öt utcát újított fel az önkormányzat. Hamarosan a Nyárfás utcára vár hasonló beruházás, ehhez minden szükséges engedélyt beszereztek. Ezentúl még két-három további utcát is aszfaltoznának idén (hogy melyeket, erről a későbbiekben dönt a testület).

– Várjuk a hatását a megyei matricák bevezetésének, hogy hogyan alakul a településünkön átmenő forgalom – mondja Szőke László, aki szerint főként a hamarosan kezdődő mezőgazdasági szezonban százak haladnak át a községen a reggeli és délutáni órákban. A belterületi kerékpárút kialakításakor bővítették a polgármesteri hivatal előtti parkolót is. Ezt sok esetben az Ausztriában dolgozók vették igénybe.

– Akinek van osztrák matricája Mosonmagyaróvárról és környékéről, az vélhetően majd a megyeit is beszerzi, és akkor csökkenhet az átmenő forgalom – tette hozzá Szőke László.

Míg máskor alig találtunk helyet a zsúfolásig telt parkolóban a hegyeshalmi hivatal előtt, most jó néhány üresen állt. Szőke László szerint hamarosan választ kapunk arra, hogy ez a megyei matricák hatása, vagy hogy még nem kezdődött meg a mezőgazdasági szezon Ausztriában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúszott - Gyorshajtás miatt ütközött kerítésnek egy személyautó Mosonmagyaróváron

A Hanság utcában történt a baleset vasárnap délben, egy ember megsérült. Tovább olvasom