Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Locsolgatta, gondozgatta a vadkender növényeket Ásványráró külterületén

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy Ásványráró külterületén több tő vadkender növény található, mely folyamatos gondozás alatt áll.
A mosonmagyaróvári nyomozók csütörtökön délután ellenőrzés alá vonták azt a kerékpárost, aki a mintegy másfél méter magas növények locsolása miatt érkezett a területre.

A 30 éves helyi férfi a rendőröknek elismerte hogy a magokat még tavasszal vásárolta, s az év májusától kezdte meg a 11 tő termesztését. Rendszeres kábítószer fogyasztó, a növényeket saját használatára termesztette.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a. gyanúsítottal szemben. A termesztett növényeket lefoglalta, melyek hatóanyag tartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. halas001 2012. szeptember 18. 12:11
  „"Pancser"
  Ha jól belegondolok már gyerekkoromban ültem és horgásztam a Jáger kenderek(Solidágók) mellett az Öreg Duna partján Kilitinél, úgy hogy tudom mi az!
  Csak szimbolikusan javasoltam az illetékeseknek, mert ha már játékpisztolyra is kimegy a TEK akkor minden gyanús lehet ami kender, vagy nem?

  Amúgy élvezet olvasni "esszéidet", mert sokat tanulhatunk belőle, mint kiapadhatatlan kút forrásból :-)”
 • 40. pancser 2012. szeptember 13. 15:37
  „"Rbar" Utána néztem a holland dolognak!
  "A konzervatív vezetésű holland koalíciós kormány tavaly októberben kezdett változtatni a drogpolitikán. Először az erős cannabist sorolták át a kemény drogok közé, ezzel rákényszerítve a shopokat, hogy levegyék a polcról a legnépszerűbb fajtákat."
  Mintegy 700 coffe-shop van az országban, de a fogyasztás nem legális, nem szabad, csak itt, igaz 5g alatt a rendőrök nem foglalkoznak az üggyel. Mindenkinek aki a coffe-shopokba jár regisztráltatnia kell magát, ami nem semmi. A turistákat meg egyszerűen kitiltották, elsőként Maastricht városában.
  Remélem ez után mindenki tisztábban lát!”
 • 39. pancser 2012. szeptember 13. 15:16
  „38."Rbar" Nincs jogom kételkedni benned, de ez nem jellemző. Sőt! Vannak persze biztosan ilyenek is.
  Az osztrák példa meg pláne nem igaz!”
 • 38. Rbar 2012. szeptember 13. 10:53
  „Nem vagyok elfogult, s nem is élek ezekkel a szerekkel, DE!
  Dolgoztam Hollandiában, ki kell ábrándítsalak, mert a polgármestertől az egyházközség pásztoráig, a közélet szereplőivel együtt füveztek esténként a pubokban. Azt is lehet kultúráltan, úgy, mint ahogy a szomszédos osztrák falvakban az esti borozgatást a kocsmákban, ahol a falu zsandárja nem áll lesben a kocsma mellett, hogy elkapja az ittasan volán mögé ülő helyieket, hanem adott esetben ő is beül melléjük, mert tudja, ha mélyebben is néz a pohár fenekére a dolgos gazda, akkor sem fog hazafelé száguldozni, buszmegállóban várakozók közé hajtani, stb,..”
 • 37. pancser 2012. szeptember 13. 10:35
  „36,"Rbar" Dehogy ütöm, sokkal inkább az elfogultságod mondatja ezt. Ha valaki hülyeséget állított az éppen te voltál.
  Hollandiában is üldözik as kábítószert, amit lehet fogyasztani az is szigorúan szabályozott. Ismerem a holland vidéket, ma is keményen dolgoznak az emberek és eszük ágában sincs tudatmódosító szerekkel doppingolni magukat, az csak a nagyvárosi lumpenek és egyes művészi körök sajátja ott is.
  Hollandia mindig is toleráns ország volt, befogadta évszázadok óta a máshol üldözött zsidókat, kiváltottak a "Negyven prédikátort" a gályarabságból. Ha a magyar emberek gondolkodása, emberi tartása olyan lenne mint a hollandoké én is azt mondanám, ha valaki pusztítani akarja magát tegye, mert a többség úgy se tenné! Gondold végig drága magyar testvéreink ugyancsak különböznek tőlük. Sajnos!”
 • 36. Rbar 2012. szeptember 13. 00:11
  „Egyik szavaddal ütöd a másikat:
  Ha gazdag volt ugye a gyarmati múltja miatt, akkor hogy fenébe, hogy nem lett a legalizációnak SÚLYOS társadalmi következménye?? Hogyhogy nem szegényedett el az ország? Hogyhogy nem jutott a szakadék szélére???

  MAAARGIT!”
 • 35. pancser 2012. szeptember 12. 22:04
  „33."Rbar" Idezet tőled: "A naggyon súlyos társadalmi következménye az lett a legalizációnak, hogy vezető, gazdag ország, ja és a lényeg, különösen Pancser olvtársnak ( :-) ) nem engedte be a multikat, védve ezzel kiskereskedőit. Nincs ám Tecsó meg társaik :-D"
  Először is nem a marihuána korlátok közti engedélyezése miatt gazdag ország Hollandia, hanem a gyarmati múltjának és dolgos és ügyes népének köszönheti. Hollandia nem tiltásokkal építette építi gazdaságát, hanem nyitottságával, kikötői a világ minden áruját fogadják, minden eladó, kapható kinek hogy tetszik. A verseny óriási és szabad, azért is jutottak előre, hogy melyik vállalkozás virágzik, azt arrafelé nem törpe hazapuffogtatók, gubás indulatok, hanem a verseny dönti el!”
 • 34. pancser 2012. szeptember 12. 21:42
  „33."Rbar." Örülök, hogy idéztél tőlem, amit írtam az igaz. Szemben veletek én nem fogyasztom, de veletek ellentét- ben tudom, hogy a marihuána fogyasztás a kezdet, követik, párban járnak vele a keményebb tudatmódosítók, mint ahogy a Kisalföld cikkéből is kitűnik.
  "Az ozorai fesztiválon, augusztus 9-én egy rajtaütésen összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő."
  "A rendőrség 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket fogalt le a helyszínen."
  A kenderből nem csak marihuana, hanem hasis is előállítható, nem olyan bocsánatos bűn a termelés, mint ahogy a fogyasztók hiszik.
  Jól beszívtál azért dőltél, most csak a falnak, holnap a pocsolyába... bizony "Rbar". Bár lehet, hogy csak az impotenciádat próbálod javítani a szívással, de rossz vége lesz meglátod, Anzelheim kóros öregként nem szép az elmúlás!”
 • 33. Rbar 2012. szeptember 12. 20:21
  „A 29-esen én is dőltem :-D
  Ez a legjobb:
  "Ha hagynánk, hogy tömegesen fogyasszák annak súlyos társadalmi következményei lehetnek, mert akárhogy is nézzük, beszűkült tudatállapottal jár, a környezet hibás értékelését hozza magával."

  Lásd Hollandia :-DDDDD
  A naggyon súlyos társadalmi következménye az lett a legalizációnak, hogy vezető, gazdag ország, ja és a lényeg, különösen Pancser olvtársnak ( :-) ) nem engedte be a multikat, védve ezzel kiskereskedőit. Nincs ám Tecsó meg társaik :-D”
 • 32. RickCartman 2012. szeptember 12. 20:15
  „30. halas001
  igazad van, látod, kb. annyira értenek hozzá, mint tyúk az ábécéhez, néhány hozzászóló pedig olyan "okos", hogy annak már nincs is felső határa :-) notórius, mindenhez értő, visszatérő olvasók "bölcs" igazolásait mindig nagy örömmel olvasom :-) ld. 29-es :-D”
 • 31. pancser 2012. szeptember 12. 19:51
  „30."halas001" A jágerkendernek nevezett növénynek semmi köze a kenderhez, egészen más családba tartozik, magas aranyvessző a hivatalos magyar neve, tudományosan Solidago gigantea. Behurcolt faj, ma az erdők szélén, nedvesebb helyeken tömeges.
  Légy erős a hasiskender megél Magyarországon is a szabadban, nedves párás helyen! A fagyot nem bírja, de éppen elég idő van kb. 6 hónap a termeléséhez. Semmi csúsztatás!
  Nem értem miért kisebbítitek a marihuána termelő tettét?”
 • 30. halas001 2012. szeptember 12. 18:35
  „Szegény Ásványráró!

  A halász (Rapsic), Vadász (Vadorzó), Aranyász (betörők) után már "kenderésze" is van?
  Hát hova fejlődik még?

  Egyébként az újságírók/rendőrök valóban csúsztattak, mert a THC -t tartalmazó hasis kender Magyarországon
  nem marad meg a szabadban hiába öntözgetik.
  Ha a kender gyanús növény, akkor javasolnám a Jáger kendert is felvenni a tíltó listára, mert sárga és virágjának illata nagy tömegben bódítóan jó.
  Aki nem hiszi az kérdezze meg a szarvasokat, mert rendszerint bódultan párzanak a közelében az erdőkben.”
 • 29. pancser 2012. szeptember 12. 12:30
  „27. Capr" tökéletesen tisztában vagyok a kenderrel mint növényfajjal, sőt termeltem is a rost változatát. A gyomként tenyésző fajt is ismerem amely szabadon nő a gazdák nagy bánatára, mert nehéz vegyszerrel irtani. A szárított, megtermékenyítetlen (termős) kendervirágzatot hívják marihuánának.
  A kendernél még a fajtabesorolás is vitatott, többen egy fajnak tartják az összeset, bár kinézetre és kábító hatást illetően jelentősen különböznek. Az biztos, hogy a hatóanyaga méreg. Ha hagynánk, hogy tömegesen fogyasszák annak súlyos társadalmi következményei lehetnek, mert akárhogy is nézzük, beszűkült tudatállapottal jár, a környezet hibás értékelését hozza magával. Egyenes út vezet innen a többi bódító anyag fogyasztása felé, hiszen a kíváncsiság erre hajtja fogyasztóját. Tűzzel vassal kell irtani a legcsekélyebb kenderszármazékot is. Ez többnyire nevelési kérdés, nem rendőri, mert a szülő, az iskola hatása óriási. a rendőrség dolga, hogy a renitensekre lecsapjon, a bandázó fiatalok közül őket kiemelje és a megfelelő intézménybe juttassa a bíróság.”
 • 28. Griffin 2012. szeptember 12. 12:21
  „inkább örülnétek, hogy nem parlagfüves volt a terület:-)))
  a kendertől legalább jobb kedve lesz a dolgozónak, és közel sem olyan káros, mint a szabadon főzhető pálinka
  az alkeszekre kellene már végre ilyen vaskézzel lecsapni, az alkesz nem csak magát, hanem a családját, a gyerekeit is tönkreteszi, olyan még sosem volt, hogy egy kis kenderszármazék fogyasztása után valaki lemészárolta volna a családját
  amíg kormányérdek, hogy hadd igyon a nép, amennyi belefér, addig csak a dohányosokat tudják zaklatni, és pár tő kendernél már drogmaffiáról röfög a bulvár
  apu csak hadd igyon, mindegy, hogy fizetésnap másnapján már nincs pénz, azt szabad...gyönyörű világban élünk, testvéreim, pótcselekvések, álszent próféták, és együgyűek világában, de hát a kétharmad az már majdnem négyötöd, sőt, ötnegyed, tegnap pedig mi győztünk a hollandok ellen, csak azért is...”
 • 27. Capr 2012. szeptember 12. 09:50
  „pancser! Ha elolvasod a kommenteket többen leírtuk, többek között jómagam is az 5. hozzászólásban, hogy mi a vadkender és az egyéb kenderfajták közötti különbség. Legyél szíves észosztás előtt utánanézni. No meg az újságíró is. ATXadmin linket is küldött. "Tudom milyen a kender, ha látom feljelentem abban biztos lehetsz." Én meg azt mondom, hogy lehet hogy ismered, de nem hiszem, hogy ránézésből a besúgó polgár vagy akár Te el tudod dönteni, hogy mennyi a hatóanyagtartalma a növénynek. No ennek fényében jelentgess fel bárkit. Ha szimpla vadkender termesztést nyomott fel a bejelentő, akkor "gratulálok", nem sikerült a spicliség. Továbbá legyél szíves annak is olvassál már utána, hogy hol termesztik a marihuána alapját szolgáló kendert. Segítek: melegház, infralámpa, nagy páratartalom stb. kell ennek a növénynek, mert ezt szereti, ekkor növekszik és terem. Vannak szabadtéri fajták is, lehet hogy ezt palántázott a jóember, de amit marihuána néven terítenek a drogpiacon, annak túlnyomó része melegházi termés. Kösz, hogy meghallgattál, még egyszer nem fogom leírni....”
 • 26. Ambar 2012. szeptember 12. 09:42
  „Talán a nagy pártolók is is drogoznak?! Ennyire védik a termesztőt!Nem kellene !Pont az a a legnagyobb baj hogy a családoknak kellene gyermekeiket megvédeni az ilyesmitől !Milyen szülők akik ez ellen nem lépnek fel.Jó ha a rendőrség teszi a dolgát helyettük.A besúgás pedig teljesen más kategória ezt tudni kellene.Ha valaki bűnt követ el azt feljelentik.Gondolom ha kirabolnák a szomszédjaitokat és látnátok akkor sem tennétek semmit nehogy" besúgók "legyetek ,de ha titeket érne ilyen akkor kiabálnátok hogy hol van a rendőség és a szomszédi segítség!Az biztos hogy én gyermekeimet sem a szeszre sem a drogra nem biztatnám ,de még a dohányzásra sem.És had mondjam nem is élnek vele ,büszke is vagyok rájuk veletek ellentétben!”
 • 25. ATXadmin 2012. szeptember 12. 08:07
  „pancser, olvas már utána mi az a vadkender!!!!!de segítek http://hu.wikipedia.org/wiki/Kender 4 főfaj és még kitudja hány alfaj.......biologia.........
  na szép mert aztán a pálinka meg a bor az sokkal egészségesebb nem????Öregapám alkoholista volt a te jó kis pálesz meg borodat itta meg is nézheted hogy néz ki most 75 évesen" szellemileg és testileg leépülve!!"!!!!!!!!!!!!!!Szóval igyál csak!
  De ezzel nem azt mondom hogy drogozz,de hogy vadkender kint a réten és ilyenért spiclizik valaki az röhej.
  Remélem téged is feljelentenek árpa komló termesztésért meg hogy nem 100 hanem 101 litert pálinkát főztél................”
 • 24. pancser 2012. szeptember 11. 23:41
  „21."Mankapunka" Annyira viszed a fogyasztást, hogy már el sem tudod képzelni, hogy a többség soha nem használt ilyesmit? Az öregek pláne nem, nekik ott volt a bor meg a pálinka ifjú korukban.
  "fehérjúlia" is besúgót emleget, úgy látszik van miért. Nagyon helyes, hogy az állampolgárok figyelnek ilyesmire, nem kell tolerálni a drogot sem kicsit sem nagyon”
 • 23. feherjulia 2012. szeptember 11. 18:56
  „Még mindig itt tartunk??? A vadkender nem a fű!!!! Még mindig rosszul írják a cikket. Ki nem tudja jól? Az újságíró, vagy a rendőr???? Tessék már megtanulni!!! Akkor most mit találtak a rendőrök? Mert ha vadkendert, akkor gyerek, akinek kínálják max. több időt tölt a WC-n. A besúgás meg az új törvényben benne van: vagyis a besúgó megúszhatja, hogy őt elkapják.”
 • 22. embertelen 2012. szeptember 11. 18:33
  „A fideszt nem foglalkoztatja a kábítószer fogyasztás, ők csak a hazudozással vannak elfoglava, mármint nem annak leleplezésével, hanem annak terjesztésével. A legnagyobb terjesztőt úgy hívják Orbán Viktor, ő a hazugok hazuga!”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségek a Szigetköz Fesztiválon - sok-sok fotó

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a "Vármegye Hangja", első alkalommal a "Vármegye Ásza"… Tovább olvasom