Kisalföld logö

2015. 10. 10. szombat - Gedeon 10°C | 15°C

Locsolgatta, gondozgatta a vadkender növényeket Ásványráró külterületén

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy Ásványráró külterületén több tő vadkender növény található, mely folyamatos gondozás alatt áll.
A mosonmagyaróvári nyomozók csütörtökön délután ellenőrzés alá vonták azt a kerékpárost, aki a mintegy másfél méter magas növények locsolása miatt érkezett a területre.

A 30 éves helyi férfi a rendőröknek elismerte hogy a magokat még tavasszal vásárolta, s az év májusától kezdte meg a 11 tő termesztését. Rendszeres kábítószer fogyasztó, a növényeket saját használatára termesztette.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a. gyanúsítottal szemben. A termesztett növényeket lefoglalta, melyek hatóanyag tartalmát vegyészszakértő vizsgálja.
12345 következő >> végére >>> 41 hozzászólás
Moderálásra küldöm 41. halas001 2012.09.18. 12:11

"Pancser"
Ha jól belegondolok már gyerekkoromban ültem és horgásztam a Jáger kenderek(Solidágók) mellett az Öreg Duna partján Kilitinél, úgy hogy tudom mi az!
Csak szimbolikusan javasoltam az illetékeseknek, mert ha már játékpisztolyra is kimegy a TEK akkor minden gyanús lehet ami kender, vagy nem?

Amúgy élvezet olvasni "esszéidet", mert sokat tanulhatunk belőle, mint kiapadhatatlan kút forrásból :-)

Moderálásra küldöm 40. pancser 2012.09.13. 15:37

"Rbar" Utána néztem a holland dolognak!
"A konzervatív vezetésű holland koalíciós kormány tavaly októberben kezdett változtatni a drogpolitikán. Először az erős cannabist sorolták át a kemény drogok közé, ezzel rákényszerítve a shopokat, hogy levegyék a polcról a legnépszerűbb fajtákat."
Mintegy 700 coffe-shop van az országban, de a fogyasztás nem legális, nem szabad, csak itt, igaz 5g alatt a rendőrök nem foglalkoznak az üggyel. Mindenkinek aki a coffe-shopokba jár regisztráltatnia kell magát, ami nem semmi. A turistákat meg egyszerűen kitiltották, elsőként Maastricht városában.
Remélem ez után mindenki tisztábban lát!

Moderálásra küldöm 39. pancser 2012.09.13. 15:16

38."Rbar" Nincs jogom kételkedni benned, de ez nem jellemző. Sőt! Vannak persze biztosan ilyenek is.
Az osztrák példa meg pláne nem igaz!

Moderálásra küldöm 38. Rbar 2012.09.13. 10:53

Nem vagyok elfogult, s nem is élek ezekkel a szerekkel, DE!
Dolgoztam Hollandiában, ki kell ábrándítsalak, mert a polgármestertől az egyházközség pásztoráig, a közélet szereplőivel együtt füveztek esténként a pubokban. Azt is lehet kultúráltan, úgy, mint ahogy a szomszédos osztrák falvakban az esti borozgatást a kocsmákban, ahol a falu zsandárja nem áll lesben a kocsma mellett, hogy elkapja az ittasan volán mögé ülő helyieket, hanem adott esetben ő is beül melléjük, mert tudja, ha mélyebben is néz a pohár fenekére a dolgos gazda, akkor sem fog hazafelé száguldozni, buszmegállóban várakozók közé hajtani, stb,..

Moderálásra küldöm 37. pancser 2012.09.13. 10:35

36,"Rbar" Dehogy ütöm, sokkal inkább az elfogultságod mondatja ezt. Ha valaki hülyeséget állított az éppen te voltál.
Hollandiában is üldözik as kábítószert, amit lehet fogyasztani az is szigorúan szabályozott. Ismerem a holland vidéket, ma is keményen dolgoznak az emberek és eszük ágában sincs tudatmódosító szerekkel doppingolni magukat, az csak a nagyvárosi lumpenek és egyes művészi körök sajátja ott is.
Hollandia mindig is toleráns ország volt, befogadta évszázadok óta a máshol üldözött zsidókat, kiváltottak a "Negyven prédikátort" a gályarabságból. Ha a magyar emberek gondolkodása, emberi tartása olyan lenne mint a hollandoké én is azt mondanám, ha valaki pusztítani akarja magát tegye, mert a többség úgy se tenné! Gondold végig drága magyar testvéreink ugyancsak különböznek tőlük. Sajnos!

Moderálásra küldöm 36. Rbar 2012.09.13. 00:11

Egyik szavaddal ütöd a másikat:
Ha gazdag volt ugye a gyarmati múltja miatt, akkor hogy fenébe, hogy nem lett a legalizációnak SÚLYOS társadalmi következménye?? Hogyhogy nem szegényedett el az ország? Hogyhogy nem jutott a szakadék szélére???

MAAARGIT!

Moderálásra küldöm 35. pancser 2012.09.12. 22:04

33."Rbar" Idezet tőled: "A naggyon súlyos társadalmi következménye az lett a legalizációnak, hogy vezető, gazdag ország, ja és a lényeg, különösen Pancser olvtársnak ( :-) ) nem engedte be a multikat, védve ezzel kiskereskedőit. Nincs ám Tecsó meg társaik :-D"
Először is nem a marihuána korlátok közti engedélyezése miatt gazdag ország Hollandia, hanem a gyarmati múltjának és dolgos és ügyes népének köszönheti. Hollandia nem tiltásokkal építette építi gazdaságát, hanem nyitottságával, kikötői a világ minden áruját fogadják, minden eladó, kapható kinek hogy tetszik. A verseny óriási és szabad, azért is jutottak előre, hogy melyik vállalkozás virágzik, azt arrafelé nem törpe hazapuffogtatók, gubás indulatok, hanem a verseny dönti el!

Moderálásra küldöm 34. pancser 2012.09.12. 21:42

33."Rbar." Örülök, hogy idéztél tőlem, amit írtam az igaz. Szemben veletek én nem fogyasztom, de veletek ellentét- ben tudom, hogy a marihuána fogyasztás a kezdet, követik, párban járnak vele a keményebb tudatmódosítók, mint ahogy a Kisalföld cikkéből is kitűnik.
"Az ozorai fesztiválon, augusztus 9-én egy rajtaütésen összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő."
"A rendőrség 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket fogalt le a helyszínen."
A kenderből nem csak marihuana, hanem hasis is előállítható, nem olyan bocsánatos bűn a termelés, mint ahogy a fogyasztók hiszik.
Jól beszívtál azért dőltél, most csak a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 33. Rbar 2012.09.12. 20:21

A 29-esen én is dőltem :-D
Ez a legjobb:
"Ha hagynánk, hogy tömegesen fogyasszák annak súlyos társadalmi következményei lehetnek, mert akárhogy is nézzük, beszűkült tudatállapottal jár, a környezet hibás értékelését hozza magával."

Lásd Hollandia :-DDDDD
A naggyon súlyos társadalmi következménye az lett a legalizációnak, hogy vezető, gazdag ország, ja és a lényeg, különösen Pancser olvtársnak ( :-) ) nem engedte be a multikat, védve ezzel kiskereskedőit. Nincs ám Tecsó meg társaik :-D

Moderálásra küldöm 32. RickCartman 2012.09.12. 20:15

30. halas001
igazad van, látod, kb. annyira értenek hozzá, mint tyúk az ábécéhez, néhány hozzászóló pedig olyan "okos", hogy annak már nincs is felső határa :-) notórius, mindenhez értő, visszatérő olvasók "bölcs" igazolásait mindig nagy örömmel olvasom :-) ld. 29-es :-D


41 hozzászólás12345 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Tehetségek a Szigetköz Fesztiválon - sok-sok fotó

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!