Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Lobbiznak az újabb gyógyszertárért

A gyógyszertárak létesítéséért folyó küzdelem áldozata lehet a mosonmagyaróvári majoroki városrész. Ha ugyanis nem épülhet patika, nem lesz háziorvosi rendelő sem.
Az elképzelések szerint már nyáron el kellett volna készülnie a majoroki városrészbe tervezett két orvosi rendelőnek és egy gyógyszertárnak Mosonmagyaróváron. A megállapodás szerint az egyik rendelő beruházója lenne az önkormányzat, a másik helyiséget és a gyógyszertárat pedig egy gazdasági társaság finanszírozná és üzemeltetné. Az egykori Flexum-telephely melletti önkormányzati ingatlanon azonban még egyetlen kapavágás sem történt.

Az egészségügyi létesítmény létrejöttét a jelek szerint az egy-egy gyógyszertár létesítéséért folyó harc hátráltatja. Amint arról dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző tájékoztatta a Kisalföldet: a jogszabály szerint minden településen ötezer lakosonként nyitható egy gyógyszertár. Ennek értelmében Mosonmagyaróváron csupán egyetlen patika létesítésére van még lehetőség. Ezt a lehetőséget egy másik gazdasági társaság igyekszik kihasználni. Pk a városközpontban akarnak gyógyszertárat létesíteni. A működéshez szükséges hatósági engedélyt kiadó Országos Gyógyszerész Kamara is a városközpontba tervezett patikát támogatja.

A Majorokba szánt egészségügyi központ beruházója azonban ebben az esetben eláll szándékától, hiszen az orvosi rendelő működtetése önmagában nem gazdaságos. Az önkormányzat szintén a majoroki gyógyszertár – és ezzel együtt az orvosi rendelő – megvalósítását támogatja, az engedélyt kiadó kamarának azonban döntésénél ezt nem kell figyelembe vennie. A városháza ezért fellebbezett a határozat azon része ellen, ami a városközpontban jelöli ki egy új gyógyszertár helyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati garancia a befejezésre

A tervek szerint jövő év április közepére készül el Mosonszolnok többfunkciós sportcsarnoka. A… Tovább olvasom