Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Lipót: idén parkosítás, jövőre medenceépítés

Bevételét megnégyszerezte, nyeresé- gét megnyolcszorozta a korábbi tée- szes tulajdoni időkhöz viszonyítva a lipóti termál. Jövőre pedig egy negyedmilliárdos fejlesztést terveznek.
Felújítás után: A kellemes környezetben jólesik a fürdőzés.
Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az újjáépített, szegedi tulajdonosok kezébe került lipóti termálfürdő. A látogatókat feszített víztükrű medencék, parkosított környezet és modern kiszolgálóhelyiségek fogadták, sokak megelégedésére.

Vízimalom, tavirózsák

Az első szezont jó eredménnyel zárta a fürdő, így építettek egy különleges megoldású vízimalmot, ami szaunaként működik, kő támfallal vették körül a medencéket és közel 3 ezer virágot ültettek el a strand területére.

Füvesítettek, fásítottak, a parkon keresztül húzódó csatornában tavirózsák nyílnak. A termál felújítása pályázati segítségnek köszönhető és további gyarapodását is hasonló források támogathatják.
Fazekas László, a termálfürdő vezetője a jövőbeni tervekről elmondta: a következő szezonra egy 570 négyzetméteres élményfürdő-medencével és egy 30 négyzetméteres gyermekpancsolóval mindenképpen bővül a fürdő, ám ha sikeres lesz a pályázatuk, még egy 900 négyzetméteres főbejárati egységgel, további szolgáltatási lehetőségekkel is szépül a komplexum.

A beruházás költsége a 250 millió forintot közelíti.
A termál vezetője közölte, az elmúlt év árbevétele és nyeresége azt bizonyítja, hogy a szegedi befektetők jó helyre hozták tőkéjüket. Az árbevétel négyszeresével, a nyereség nyolcszorosával felülmúlta a korábbi idők hasonló számait.

A falu és a régió szempontjából sem elhanyagolható az a tény, hogy a tulajdonosok hosszú távra terveznek, többgenerációs vállalkozásnak szánják a lipóti fürdőt. A nyereséget visszaforgatják, céljuk, hogy öt éven belül elérjék az évi 150 ezres látogatottságot.

Elsősorban a magyar vendégekre számítanak, akik száma az elmúlt évben jelentősen növekedett. Pünkösd hétvégéjén közel 3 ezer ember váltott belépőjegyet a fürdőbe. Gondolkodnak a fedett medence, illetve a téli üzemeltetés kialakításán is, ám ehhez a falu, illetve a környék szálláslehetőségeit, szállodai kapacitását is növelni kell. A komplex szolgáltatás megvalósításának része egy kemping is.

A fürdőnek jelenleg 9 munkatársa van, akik a folyamatos üzemeltetést, karbantartást, a kert gondozását végzik, és az öltözők és a környezet tisztaságáért felelősek. Mindnyájan helyiek, illetve környékbeliek. Összességében, a szolgáltatásokkal együtt 45 embernek ad megélhetést a fürdő. A településsel való jó viszony megtartását szolgálja, hogy egészségügyi rászorultság alapján ingyenes belépőket kapnak a helybéliek, idén negyven ember élhet ezzel a lehetőséggel. A lipóti gyermekek pedig 20 százalék kedvezményt kapnak a belépőjegy árából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biztonsági öv életet ment

Idén a megyénkben történt halálos közlekedési balesetek fele Mosonmagyaróvár és környéke útjain… Tovább olvasom