Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Lions-teadélután a támogatóknak

Rendhagyó teadélutánon köszönték meg a jószolgálati munkához nyújtott segítséget támogatóiknak és partnereiknek a mosonmagyaróvári lionok a napokban.

„Legyen személyes a kapcsolat, ismerjük meg egymást a támogatókkal. Így köszönjük meg a segítséget is" – ez a gondolat hívta életre a mosonmagyaróvári lionok partnereik számára szervezett teadélutánját. Kocsis Julianna elnök a jószolgálati munkához nyújtott támogatást oklevelekkel köszönte meg. A rendhagyó programon – melyet a Haller-iskola diákjainak szavalata és éneke színesített – az elnök összefoglalta az elmúlt időszak eseményeit.

A Lions klubot eredetileg a vakok és látássérültek támogatására alapították, így többféle segítséget is nyújtottak a látássérült embertársainknak. Nagy értékben vásároltak két szemüveget, vakvezetőkutya-pórázt és hámot adományoztak. Látássérült fiatalnak – Lengyel Juliannának – segítettek a helyi Rotary klubbal összefogva számítógép-beszerzéssel.

Klubelnök a támogatókkal, a felvételen sorban Müller Sándor, Pécsi László, Kocsis Julianna, Kertész Józsefné, Kató István, Pintér Éva, Hernádi Sándor, Taródy Zsolt.
Klubelnök a támogatókkal, a felvételen sorban Müller Sándor, Pécsi László, Kocsis Julianna, Kertész Józsefné, Kató István, Pintér Éva, Hernádi Sándor, Taródy Zsolt.

Támogatták a vakvezetőkutya-képzést is. Novemberben szervezték meg legnagyobb programjukat, a Lions-bált, mely nagy sikernek örvendett, akárcsak a Kühne Koncert-fúvószenekar által adott adventi koncertjük. Mindkét rendezvény alkalmával a klub mellett működő „We Serve" Karitatív Alapítványt adományokkal támogatták a város cégei, akik hangsúlyt fektetnek a szociális felelősségvállalásra. A klub tagjai az adventi időszakban egyedülállóan hosszú ideig forralt bort kínáltak adományért.

– A klubhoz nap mint nap érkeznek kérelmek. Nem mindenkit tudunk támogatni. Elsősorban a látássérülteket, a tartósan beteg gyermekeket és felnőtteket, valamint a szociálisan rászorultakat részesítjük előnyben. Fontosnak tartjuk, hogy azoknak adjuk a segítséget, akiknek nehézséget okoznak a mindennapok. A támogatások között szerepel a tüzelő, élelmiszer, gyógyászati segédeszköz. Karácsony előtt az adományokból húsz családnak húsz-húszezer forintnyi élelmiszercsomagot ajándékoztunk. Mosoni gyermekek karácsonyát is szebbé varázsoltuk, és most először látássérült fiataloknak is meglepetést szereztünk 12 hangoskönyvvel. Két diákot támogatunk havi tíz-tízezer forint ösztöndíjjal és egy gyermeknek az étkezését fizetjük – sorolta a jótékonykodó elnök.

Kocsis Julianna szerint a közösségi oldalnak köszönhetően, illetve ennek segítségével a segítő felhívásokra szinte azonnal érkezett egy használt, tanulást segítő számítógép és két alkalommal meleget adó kályhát juttattak el a támogatásra szorulókhoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell védeni a rezsicsökkentést

Zsúfolásig megtelt nagyterem előtt tartott lakossági fórumot a rezsicsökkentésről Völner Pál Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom