Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Lionok a bécsi ENSZ-székházban

A Lions-mozgalom szerepéről tanácskoztak nemrégiben a bécsi Cosmopolitan Lions Club meghívására az uniós csatlakozás előtt álló országok társszervezetei.
Dr. Kissné Németh Éva Hazánkat képviselték: Dr. Hamar Péter, dr. Kissné Németh Éva és Babos Zoltán mosonmagyaróvári lionok a bécsi összejövetelen.
Hazánkból a mosonmagyaróvári és a gyöngyösmátrai lionok voltak jelen a Thomas Klestil szövetségi elnök fővédnökségével jegyzett és Kofi Annan ENSZ-főtitkár által is üdvözölt eseményen. Bolygónk – s benne Európa – lakóit fenyegető veszélyekről, katasztrófaforrásokról, valamint a megelőzésükre fordítható humanitárius eszközökről volt szó az osztrák főváros ENSZ-központjában minap megrendezett Lions-szimpóziumon.

Az estet záró fogadás a baráti szálak szorosabbra fűzésére, a tényleges nemzetközi együttműködés közvetlen erősítésére kínált remek alkalmat. E karitatív lobbi lényegéről a mosonmagyaróváriak soros elnökét, dr. Kissné Németh Évát kérdeztük.
„ Megbízható tagságunk van, akik a vállalások teljesítését becsületbeli ügynek tartják."

– Fontos és értékes kapcsolatot tartunk fenn az osztrákokkal, akik megalakulásunktól kezdve a segítségünkre vannak. Ezúttal két jelentős akciót szeretnénk közösen előkészíteni: az egyik a mosonmagyaróvári kórház gyermekosztályának bebútorozása, a másik pedig egy játszótér kialakítása. Mindemellett rendszeresen támogatunk városi és környékbeli nagycsaládokat, oktatási intézményeket, s számos egyéni kérésnek is eleget teszünk. Tavaly decemberben például bebútoroztuk egy majoroki rászoruló lakását, aminek a fűtéséhez még kazánt is szereztünk.

A nezsideri alapító klubunktól érkezett adomány révén nemrégiben osztottunk szét huszonöt kerékpárt iskolások között. Részt vettünk az első városi farsangi felvonuláson, ahol forralt borral igyekeztünk átmelegíteni a menet tagjait. A legutóbbi régióértekezleten csatlakoztunk ahhoz a szándékhoz, melynek során létrehoznánk a Győri Regionális Vakok és Gyengénlátók Rehabilitációs Központját. Ennek létjogosultságát a környék harmincötezer látássérültje igazolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérült fiatalok pályaválasztása

A mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola foglalkoztató tagozatának szülői értekezletén a… Tovább olvasom