Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Lídó a Zátonyi-strandon

A megújuló dunaszigeti strand június közepére készülhet el, a tervek szerint modern standokat is építenek.
„Új öltöző és mellékhelyiség, játszótérelemek, kavicsos–füves partszakasz: a megújuló dunaszigeti strand június közepére készülhet el. Ősztől a tervek szerint modern standokat is építenek a fürdőzőhelyen.

Dunasziget a Zátonyi-strand rehabilitációjára 12 millió 464 ezer forintot kapott a szigetközi rehabilitációra szánt tavalyi keretből. A munkák elkezdődtek: a kivitelező a balesetveszélyes betonlejáró egy részét elbontotta: ezt a rész kaviccsal töltötték fel. A strand mellékhelyiségét és öltözőjét  „eldózerolták", és egy korszerű létesítménnyel szeretnék helyettesíteni.

A gyaloghíd utáni benőtt szakaszt is „rehabilitálni" kezdték, s egy kis szigetet alakítanak itt ki: mindez a közelgő nyári szezonra már meg is valósulhat. Tóth István  polgármester elmondta: a partszakasz rendbetételének kivitelezői munkálatai befejeződtek, hamarosan sor kerül a műszaki átadásra. Úgynevezett „lídós" partszakaszt alakítottak ki, a kavicsrétegre némi humuszt tettek, majd bevetették fűmaggal.

Az új öltözőépület mellett néhány játszótérelemet is elhelyeznek a strandon. Ezek elkészültét június közepére, a tanév végére s a táborozások kezdetére tervezik. Hozzátette: a Zátonyi-strand előtti „standok" bérleti szerződése a szezon végeztével lejár. Az elképzelések szerint még ebben az évben új, modern üzletként hasznosítható épületek kerülnek a helyükre: erről már a látványtervek is elkészültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómatuzsálem-találkozó

Száz motor- és autómatuzsálem gyűlt össze Rajkán a veteránjármű- találkozón. Tovább olvasom