Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Lezárult a nyomozás csónakházügyben

A Flexum Rt. igazgatósága eljuttatta lapunkhoz a megyei rendőr-főkapitányság határozatát a mosonmagyaróvári volt Kötött-csónakház eladása kapcsán indított vizsgálat eredményéről.

A dr. Bánhalmi Zsolt alezredes jegyezte határozat a nyomozást bűncselekmény hiányában megtagadja. Az indoklás szerint Balogh Zsolt mosonmagyaróvári lakos hivatali visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2002 júliusában a mosonmagyaróvári Flexum Rt. kezelésében álló és az önkormányzat tulajdonát képező úgynevezett Kötött-csónakházat 50 millió forinttal a piaci ár alatt értékesítette és ezzel a városnak jogtalan hátrányt okozott.

A rendőrségi határozatban szerepel, hogy a pályázatok elbírálására 2002. június 6-án került sor. A kiírásnak megfelelően a nyertes a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú Movinnov Kft.-vel szemben az 1.160.625 forinttal többet, nettó 39 millió forintot ígérő XC-Komp Kft. lett. Az ő ajánlatuk 18,2 százalékkal magasabb, mint a két korábbi vagyonértékelés során megállapított becsérték. „A feljelentéskiegészítés során a Moköt-üdülő értékesítésével kapcsolatosan teljes körűen beszerzett dokumentáció alapján megállapítható, hogy az ingatlan az arra vonatkozó kizárólag testületi döntések betartásával reális piaci áron lett értékesítve, mellyel össze függésben jogszabálysértésre utaló adat, illetve körülmény nem merült fel" – áll a megyei rendőr-főkapitányság határozatában.

Kapcsolódó cikkek >>
Flexum - ügy válaszra várva
Nyugalom és összefogása kellene

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonszolnok sportcsarnokot épít

Dr. Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter közreműködésével tegnap egy… Tovább olvasom