Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Lezáratlan akták egy év után is

Mosonmagyaróvár - A napokban volt egy éve, hogy egy tizenhárom éves mosonmagyaróvári kamasz kizuhant egy harmadik emeleti lakás erkélyéről, s nem sokkal később elhunyt. A rendőrség azóta sem zárta le a nyomozást, mert még mindig az orvos szakértői véleményre várnak.

2008 március elsején volt az az összejövetel a mosonmagyaróvári Bartók Béla utcában. Itt Bence máig tisztázatlan körülmények között (igaz, az idegenkezűséget kizárták a szakemberek) kizuhant a harmadik emeletről. Társai felvitték: a közben megérkező szülőknek azonban nem mondták el, mi történt.

A fiú kórházba került, ám az ismeretek hiányában ott vélhetőn téves diagnózist állapítottak meg: a kiskamasz néhány órával később, az éjszaka folyamán belső sérülései miatt elhunyt. A Karolina Kórház igazgatója akkor lapunknak úgy nyilatkozott: a rendőrségi vizsgálatnak kell eldönteni, hogy a tévedés egyben szakmai szabályszegés volt-e. A rendőrségi vizsgálat viszont egy év óta sem zárult le: ennek oka, hogy több orvos szakértőt is bevontak már a vizsgálatba. A győri  szakértő korábban elküldte már az ügyben az állásfoglalását a megyei kapitányságra, ám az ügyészség kérésére egy másik szakembert is bevontak az eljárásba. „Szeretnénk már lezárni az ügyet, ám hiába ígérték még januárra, azóta sem érkezett meg ez az orvos szakértői vélemény" – mondta a Kisalföldnek Károlyi Zoltán alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi és felderítő alosztályának vezetője.

 A megyei főügyészség szóvivőjétől, dr. Riba Katalintól azt kérdeztük: miért volt szükség egy újabb orvos szakértőre az ügyben? „Az ügyészség csak a rendőrségi nyomozás lezárta után, az iratok átvételekor nyilatkozhat az ügyben" – válaszolta. Annyit általánosságban hozzátett: vélhetően az ügyész megnyugtatóbbnak érezhette egy másik szakértő bevonását is a vizsgálatba, s újabb kérdések is felmerülhettek a nyomozás során.

A nyomozás egyébként foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanújával indult, s ennek során gyanúsítottként hallgatták ki a Karolina Kórház ügyeletes orvosát. A társaságban szórakozó két, tizennégy év feletti kamaszt a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 2. login 2009. március 10. 09:44
  „Elég sajnálatos! Nagyon meg kéne reformálni az ügyintézést és a bürökráciát.
  Nem ismerem egyik érintettet sem, de személy szerint az ügyeletes orvost csak sajnálni tudom, és kicsit értetlenül állok az ügy előtt:
  "A nyomozás egyébként foglalkozás körében ELKÖVETETT, HALÁLT OKOZÓ GONDATLAN VESZÉLYEZTETÉS MEGALAPOZOTT gyanújával indult, s ennek során GYANUSÍTOTTként hallgatták ki a Karolina Kórház ügyeletes orvosát."
  Persze, jó hogy nem a portást. Elég súlyos szavak ezek egy mondaton belül (még akkor is, ha ez a hivatalos megnevezése).
  A többi meg le van tudva ennyivel:
  "A társaságban szórakozó két, tizennégy év feletti kamaszt a segítségnyújtás elmulasztásával GYANUSÍTJÁK."
  Kicsit egyoldalú a dolog. Hol van a szülők felelősége? (már az összes gyermeké) Kik is vagyunk felelősek ggyermekeink tetteiért nagykorúságuk betöltése előtt?”
 • 1. lolita 2009. március 07. 22:11
  „Sajnos nalunk minden csigalepesben halad,mar megszoktuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tiltakoznak a kétszer már bezárt diszkó ellen

Jánossomorja - „Pihenni és szórakozni is joga van minden jánossomorjainak" –… Tovább olvasom