Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Leüthette szomszédját hólapáttal a mosonmagyaróvári jobbikos - lemond a mandátumáról

A gyanú szerint hólapáttal ütötte le rokkantnyugdíjas szomszédját egy férfi, majd a hóban fekvő sérültet tovább bántalmazta.

Többszörös arccsonttöréshez vezetett a szomszédok közti vita Mosonmagyaróváron. A gyanú szerint hólapáttal ütötte le szomszédját egy férfi, majd a hóban fekvő sérültet tovább ütötte. A rendőrség súlyos testi sértés ügyében nyomoz.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított a háza előtt lapátolta a havat az esti órákban, amikor az éppen hazatérő szomszédjával vitába keveredett. A gyanú szerint a férfi a kezében lévő hólapáttal többször fejbe vágta szomszédját, aki ettől a hóba esett. Az ütlegelés azonban ezután sem fejeződött be. Egy másik szomszéd, észlelve a történteket, odament és segített a földön fekvő férfinek. Ezután hívták a mentőket és a rendőröket. A szomszéd a bántalmazás során többszörös törést szenvedett. A rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz.

Nyilatkozott a Kisalföldnek – neve elhallgatását kérve – a megtámadott rokkantnyugdíjas férfi, akinek arcán napokkal az eset után is jól láthatók a sérülések. Mint mondja, már évek óta rossz a viszony szomszédjával, de azt nem gondolta volna, hogy egyszer megtámadja.

„Este, amikor hazaértem, láttam, hogy a szomszéd a mi házunk elé lapátolja a havat. Szóltam neki, hogy ne ide dobálja. Erre szidalmazni és fenyegetni kezdett. Nem akartam tovább veszekedni vele, ezért elindultam a kapu felé. Ekkor hirtelen a hólapáttal fejbe vágott, amitől elestem a hóban. Majd tovább folytatta az ütlegelést, nem tudtam elmenekülni" – emlékszik vissza a megdöbbentő esetre a férfi. Azt mondja, a későbbiekre már nem igazán emlékszik a fejére mért ütésektől. Mentő vitte kórházba, ahol kiderült, többszörös szilánkos törést szenvedett az arcán.

A férfi szerint az a szerencséje, hogy a másik szomszédja észrevette a támadást és a segítségére sietett. Ellenkező esetben nem tudja, mi történt volna vele. A család azt mondja: az eset óta félnek kimenni a házból. Tartanak attól, hogy szomszédjuk ismét rájuk támad.

Sajnálja és lemond

Lapunk információi szerint az ügyben gyanúsított férfi a tavaly őszi önkormányzati választásokon a Jobbik képviselőjelöltje volt az egyik körzetben a városban. Jelenleg pedig az önkormányzat egyik bizottságának külsős tagja.

Az Indexnek pénteken Magyar Zoltán, a Jobbik megyei elnöke megerősítette, hogy Manczal Szilveszter a bántalmazó. Elmondta: 18 éve húzódó konfliktusról van szó, és Manczalnál "elpattant a húr", de már nagyon megbánta és sajnálja a történteket. 

A politikus lemond külső képviselői tagságáról, mert nem szeretné, hogy a Jobbikkal összefüggésbe hozzák az esetet.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi barackfából csemegéznek a hódok

Tovább olvasom