Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Létszámemelés a telekadóhoz Mosonmagyaróváron

Az elmúlt években csökkentették, most viszont bővíteni kell a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal létszámát. A telekadó miatt kellenek az új státusok.

A képviselő-testület döntése nyomán 2008. január 1-jétől négy státusszal csökkent a polgármesteri hivatal létszáma. A leépítést akkor az átszervezés indokolta, az adócsoportot integrálták a pénzügyi osztályba. Az álláshelyszűkítésben érintett négy dolgozó továbbfoglalkoztatására nem volt lehetőség. Az újabb csökkentés 2009 novemberétől lépett életbe. Akkor egy státusszal lett kevesebb a létszám, ami szintén az adócsoportot érintette, mert az akkori szabályozás szerint az idei évtől az iparűzési adóval kapcsolatos ügyintézés az APEH-hoz került volna.

Mindez azt jelentette, hogy az adócsoport a korábbi kilenc helyett jelenleg öt munkatárssal látja el ugyanazt a feladatot, hiszen az iparűzési adóval kapcsolatos ügyintézés mégis az önkormányzatoknál maradt. Az adócsoport feladatait csak rendkívül feszített munkarendben és folyamatos túlórával tudja ellátni. A jövő évtől bevezetendő telekadó és az ezzel kapcsolatos feladatok létszámfejlesztést igényelnek. Ráadásul sokkal több időt kellene az ellenőrzésekkel és a behajtással is tölteni. Első körben megvizsgálták a belső átcsoportosítás lehetőségét, de a hivatal más osztályai is létszámproblémákkal küzdenek a folyamatosan jelentkező új feladatok miatt. Éppen ezért a képviselő-testület most úgy döntött: a jövő évtől két státusszal növeli a adócsoport létszámát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magtárból a laktanyába költözött a gyűjtemény

Mosonmagyaróvár - Rohamtempóban ugyan, de ahogy ígérték, még az év vége előtt átköltöztették a Futurában tárolt helytörténeti és néprajzi gyűjteményt az egykori határőrlaktanyába. Tovább olvasom