Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Letették a Flexum vételárát

A Flexum Rt. önkormányzati részvénycsomagjáért járó 603 millió forintot a napokban átutalta a vevő a város bankszámlájára, majd ezt követően a szerződést is aláírta a két fél.
A Flexum Rt. 68 százalékos önkormányzati részvénycsomagjának értékesítéséről júniusi ülésén döntött Mosonmagyaróvár képviselő-testülete. A West End Invest Kft. kétszáz százalékos árfolyamon, 603 millió forintért vette meg a pakettet. Előzetesen a fizetés módjáról, bankgarancia melletti, két részletbeni teljesítésről állapodtak meg a felek. Nemrégiben a vevő új ajánlatot tett, hogy egy összegben fizetné ki a vételárat. A pénzt az átutalás után egyelőre banki letétbe helyezik, s a szeptemberi testületi ülésen döntenek felhasználásáról.

Stipkovits Pál a szerződés aláírását követően sikerként könyvelte el a képviselő-testület döntését a Flexum-részvények eladásáról. A polgármester szavai szerint mindkét fél számára megnyugtató döntés született és végre pont került egy állandó politikai vitákat indukáló ügy végére. A polgármester a szeptemberi testületi ülésen tesz javaslatot a 603 millió forint felhasználására. A javaslat szerint a vételárból 300 milliót átutalnának a Movinnov Kft.-nek városfejlesztési célokra. A pénz további részletét a városi útfelújítási program felgyorsítására, illetve a csatornázás befejeztével a helyreállítási munkákra forgatnák be a következő években.

Dr. Szeredi Zoltán, a vevő West End Invest Kft. ügyvezetője szerint az elmúlt évek bebizonyították, hogy a politika alkalmatlan a gazdaság közvetlen irányítására, az önkormányzatok piacorientált szervezeteket nem tudnak működtetni. A mosonmagyaróvári önkormányzat az utolsó pillanatban hozta meg a döntését, hiszen a politikai harcok, amelyek begyűrűztek a Flexum Rt. tevékenységébe, mára teljesen ellehetetlenítették a társaság működését.

Az effajta „szennyezet környezetben" nem, csakis tiszta tulajdonviszonyok közt lehet olyan döntéseket hozni, amelyek előremozdítják a társaság fejlődését.

Az ügyvezető kiemelte: ezzel a 603 milliós beruházással kényszerpályára került a Flexum. Az rt. hatékony fejlődéséhez közel 50 százalékos alaptőke-emelésre lesz szükség. A termálfürdő jelenleg rossz helyzetben van, az éves vendégszám 50 ezerrel csökkent a korábbihoz képest, a költségek pedig közel 50 százalékkal emelkedtek. Az elkövetkezendő időben a társaság nem kíván pénzt kivenni a létesítményből, hiszen a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a további működéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriafürdőt támogatja a kormány

Stipkovits Pál országgyűlési képviselő sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünköz a Máriakálnok… Tovább olvasom