Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Lesz pénz a majoroki kisközre?

Mosonmagyaróvár - A Béke utcát és a Wittmann parkot összekötő út szinte járhatatlanná romlott az utóbbi időben. A Majoroki Kör azért kardoskodik, hogy végre felújítsák ezt a balesetveszélyes területet.

A Béke utcát és a Wittmann parkot összekötő út folyamatosan romlik. Mára szinte járhatatlan, két betonoszloppal zárták le az autós forgalom elől, úgy, hogy azokra fényvisszaverő eszközöket nem is tettek. Este közvilágítás hiányában balesetveszélyes. Ezért a Majoroki Kör elnöke, Varga Tamás már lassan két éve azért küzd, hogy ezt az útszakaszt felújítsák, járhatóvá tegyék. – Bejártuk a területet a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. vezetőjével, és láthattuk, hogy egyre rosszabb a helyzet az említett szakaszon. A közvilágítás nem működik és nagyobb javításra lenne szükség, mint az izzócsere. Ezeket a munkákat csak képviselői keretből lehet finanszírozni – szögezte le a városrész egyesületének vezetője.
 
A kisköz állapota folyamatosan romlik, megérett a felújításra. Varga Tamás ehhez próbálja megtalálni a szükséges forrásokat.
A kisköz állapota folyamatosan romlik, megérett a felújításra. Varga Tamás ehhez próbálja megtalálni a szükséges forrásokat.

Megkérdeztük Kránitz Péter képviselőt, aki elmondta: a napokban végzett számításokat a 3 millió forintos képviselői keret felhasználásáról. Szerinte a fontossági sorrend lesz a döntő, hogy mire jut pénz idén. Kifejtette: ő inkább költene az Ujhelyi-iskola előtti útszélesítésre, a Kadocsa utca végén található kosárlabdapályára, a Városmajor utcában a vízelnyelő kútra és a Fekete István-emlékpark kialakítására. Továbbá civil szervezeteket is támogatna és könyvkiadáshoz is nyújt anyagi segítséget. Kránitz Péter a kisköz ügyéhez hozzáfűzte: amennyiben a keretéből marad még pénz, támogatja a Béke utcát és a Wittmann parkot összekötő szakasz felújítását, ami egy járda kialakítását és két oldalán a vízelvezetés megoldását jelentené.

A Majoroki Kör továbbra is kiáll a kisköz felújítása mellett és megpróbálja megtalálni a szükséges forrásokat – tette hozzá Varga Tamás. Bővebben az egyesületről a www.majorok.hu honlapon, véleményt nyilvánítani a kisköz ügyében az info@majorok.hu e-mail címen lehet.

Olvasóink írták

  • 1. kak-444 2009. augusztus 18. 13:30
    „2 év alatt sem sikerült... akkor aztán nagy volt az igyekezet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történeti kiadvány a kollégiumról – bemutató a tanévnyitón

Mosonmagyaróvár - Sikeres pályázatának köszönhetően ˝A mosonmagyaróvári középiskolai kollégiumi… Tovább olvasom