Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Lerekesztette a Mosoni-Dunát

Egy nyugdíjas halász varsáit, tükörhálóját foglalták le a napokban a halászati ellenőrök a Mosoni-Dunán. Tilalmi időben fogott csukát, parttól partig rekesztett, s a tevékenységéhez semmilyen engedéllyel nem rendelkezett.

A győri Előre Halászati Szövetkezet új halászati rendje alapján az ellenőrök hamar kiderítették, hogy a Mosoni-Dunán a napokban talált három varsát, valamint egy 30–40 méteres tükörhálót nem hivatásos halászaik használják. Így aztán azok illegálisnak minősültek, s kivették őket a vízből: az egyik varsában egy három kilogrammos csukát találtak, melyet ívási időszak lévén tilos most kifogni.

A tükörhálóval tulajdonosa egy mellékágat rekesztett le parttól partig, mely szintén szabálytalan. Miközben Prém Árpád halászati ellenőr segítőjével az eszközöket szedte ki a vízből, megjelent egy idős férfi, aki korábban nyugdíjas halász volt.

˝Azt kérte, hogy adjuk vissza neki a szerszámait. Kiderült, hogy sem állami, sem területi jeggyel nem rendelkezik, tilalmi időben fogta a csukát, ráadásul szabálytalanul rekesztett. A nyugdíjas halász idegesen viselkedett, ám végül nem hívtunk rendőrt. A halászati eszközeit lefoglaltuk, s a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatalának vadászati és halászati osztályára vittük. Az idős úr ellen feljelentést tettünk ezen illetékes hatóságnál˝ – mondta Prém Árpád.

Olvasóink írták

  • 2. kobresz 2011. április 03. 08:37
    „Jól tette az öreg !
    Akik évekig villanyozták a Dunát (hivatalosan) azok sokkal nagyobb kárt okoztak !!!!”
  • 1. hovatovabb 2011. március 28. 09:49
    „Magyarán csak privatizálta a Dunát”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futura – Bemutatták a marketingért és fejlesztésért felelős szakembereket

˝Nagy kihívás ez a városnak, hiszen soha nem volt hasonló nagyságrendű idegenforgalmi feladata… Tovább olvasom