Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Lendületes arculatváltás új vezetővel

Író-olvasó találkozók ismert szerzőkkel, filmklub, koncertek, karaokeestek, színházi előadások szervezésével töltené meg még több élettel a nemrég felújított dunakiliti közösségi házat az új vezető, Szalka Krisztina. A hagyományőrzést is szem előtt tartja.
Minél mozgalmasabbá tenni a kulturális életet a községben, így sok-sok programmal megörvendeztetni a lakosságot – ez a célkitűzése a nemrég felújított Dunakiliti IKSZT új vezetőjének. Szalka Krisztina egyébként jánossomorjai, magyar és német szakos tanárként végzett.

– Első nagy feladatunk a falunap, melynek szervezésébe rengeteg időt, energiát fektetünk. Megkezdtem az IKSZT programjainak összerendezését is – hangsúlyozta Szalka Krisztina. – Mivel drámapedagógiával is foglalkozom, mindenképpen szeretnék egy-egy ilyen jellegű programot is szervezni a fiataloknak. Céljaim között szerepel többek között író-olvasó találkozók megszervezése, melyhez ismert szerzőket kívánok Dunakilitire csábítani. Április 18-ával indítanánk a filmklubot is. A közösségi házban továbbá karaokeestet és koncerteket szerveznék.

Szalka Krisztina új vezetőként fogott a kulturális élet színesítésébe.
Szalka Krisztina új vezetőként fogott a kulturális élet színesítésébe.

A fiatal vezető számára bevallása szerint fontos a hagyományőrzés, a folklór, ezen belül a népzene és a népi kézműves-foglalkozások népszerűsítése. Továbbá festménykiállításokkal, színházi előadásokkal gazdagítaná a ház repertoárját.

A helyi falumúzeum minden hónap első vasárnapján délután 2 és 4 óra között várja a látogatókat.

A költészet napja alkalmából máris a helyi közösségi házba költözik a kistérségi szavalóverseny, melyen alsó és felső tagozatos diákok mérik össze tehetségüket holnap. Április 12-én délután 1 órakor Csiripiszli- (mely Dunakiliti tradicionális böjti étele) ünnepet rendeznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minőségi csokinyuszit és -tojást keresik

Ezt erősíti alkalmi közvélemény-kutatásunk is, melyet a vásárlók és kereskedők körében végeztünk. Tovább olvasom