Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Lemondott az elnök és az elnökség

Információink szerint a hétfői elnökségi ülésen az önkormányzat képviselője a klub vezetősége elé terjesztette, hogy egy befektetői társaság 30 millió forintot „tenne" a klubba.
Szeredi Ádám tegnap sajtóközleményt juttatott el a Kisalföldhöz: eszerint január 29-i hatállyal lemond az MTE 1904 elnöki posztjáról, „mivel az önkormányzatnál jelentkezett egy befektetői csoport, amely nagyon jelentős invesztíciót kíván végrehajtani az egyesületnél". Levelében így folytatja: „Úgy gondolom – az önkormányzattal egyetértésben –, hogy biztosítani kell számukra az irányítás és bizonyítás lehetőségét. Szeretném megköszönni az önkormányzatnak, támogatóknak (külön kiemelve Schiszler Mártont) és munkatársaknak a segítségét, melynek révén az elmúlt másfél-két évben sikerült az egyesületet stabilizálni, fejlődési pályára állítani. Bízom abban, hogy az új befektetőknek sikerül továbbfejleszteni a klubot, ehhez további sok sikert kívánok."

Harmincmilliós ajánlatot tettek

Információink szerint a hétfői elnökségi ülésen az önkormányzat képviselője a klub vezetősége elé terjesztette, hogy egy befektetői társaság 30 millió forintot „tenne" a klubba. Neveket azonban még az elnökség tagjainak sem mondott. A csoport állítólag a futballgárdát szeretné gazdasági alapokra helyezni, az asztalitenisz- és a kerékpárszakosztály költségeit továbbra is az önkormányzat finanszírozná. Szerepvállalásuk kapcsán Szeredi felajánlotta a lemondását, lépését az elnökség többi tagja is követte, bár voltak, akik „nehezebben adták be a derekukat". Ideiglenesen Kun László viszi tovább az ügyeket a várhatóan jövő héten tartandó közgyűlésig. Az idő sürget, az átigazolási szezon február közepén lezárul.

„ Érdekel a dolog"

A Kisalföld úgy tudja, a három befektető közül az egyik Kulcsár Róbert, egy jánossomorjai cég vezetője, míg a másik Makk Ferenc vállalkozó, az egyik helyi tekeklub tulajdonosa, aki néhány éve hosszú ideig perben állt a klubbal az MTE névhasználata miatt. Makk Ferenc megkeresésünkre nem kertelt: „Érdekel a téma" – mondta az MTE-s szerepvállalási lehetősége kapcsán.
– Egy-kétmillió forintot ajánlottam, s hoznék még 4–5 embert az elnökségbe, akik szintén ennyi pénzzel szállnának be a helyi labdarúgásba – mondta. – Az elképzelésem megvan, azt várom, hogy ez realizálódjon. Júniusban diplomázom a Testnevelési Egyetem sportmenedzseri szakán, s lenne kedvem a Wittmann parkban dolgozni. Szerepvállalásom esetén ide csak hozni lehet majd a pénzt, elvinni nem – mondta a vállalkozó.

8–10 milliós adósság

Makk Ferenctől azt is megkérdeztük, milyen a viszonya a másik lehetséges befektetővel. Elmondása szerint Kulcsárral a most lemondott egyik elnökségi tag áll kapcsolatban. Kulcsár Róbertet tegnap nem értük utol, hogy MTE-s szerepvállalásáról kérdezhessük. Egyébként úgy tudjuk, hogy a klub korábbi 30 milliós tartozásával szemben jelenleg 8–10 milliós adósságállománnyal rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyesület a régiós vendéglátásért és a turizmusért

Az egyesület célja, hogy rendezvényeivel összefogja a város és környéke vendéglátósait, biztosítsa közöttük a szakmai információ áramlását, támogassa és elősegítse a régió turizmusát. A Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesület létrehozásának ötlete Horváth Balázs, Bíró Péter, Heveder Zoltán és Nagy Károly nevéhez fűződik, de az alapító közgyűlésen összesen huszonhatan kerültek fel az alapítók listájára. Tovább olvasom