Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Lemondott a kollégiumigazgató

Aktívak voltak a képviselők a napirend előtt a testület csütörtöki ülésén. Szóba került az összegyűjtött falevelek elszállítása, az egyik Fő utcai szórakozóhely bezáratása és a kollégiumigazgató lemondása körüli anomáliák.

„Ki viszi el a leveleket?" – kérdezte Szabó Miklós (MPKE) napirend előtt a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A képviselő elmondta: városszerte tapasztalható, hogy a lakók megszokásból zsákokba rakva az utcára helyezik ki az összegyűjtött faleveleket.

Ennek oka vélhetően, hogy sokan még nincsenek tisztában az új hulladékszállítási rendszerrel vagy nem tudják elvinni a faleveleket a Barátság utcai gyűjtőhelyre. Szabó Miklós szerint városképi szempontból fontos lenne, ha még karácsony előtt egyszeri, házhoz menő gyűjtést szervezne az önkormányzat vagy a szolgáltató.

A képviselő afelől is érdeklődött, hogy mit sikerült elérnie az önkormányzatnak a Fő utcai szórakozóhellyel kapcsolatban nyáron felvetett problémára. Az egység vendégei ugyanis éjszakánként gyakorta zavarják a környéken élőket. „Nyitott kapukat dönget a képviselő" – jelentette ki Árvay István alpolgármester.

Elmondta: csupán „taktikai okokból" nem hozták eddig nyilvánosságra, de megvárják, amíg a fagytól lehullnak az utolsó falevelek is, ezután tartanak egy városi nagytakarítást. Ezt az egyszeri házhoz menő zöldhulladék-szállítást az önkormányzat saját zsebből állja. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a Barátság utcai konténerekbe ingyenesen lehet lerakni a faleveleket.

A Fő utcai vendéglátóegységgel kapcsolatban Nagy István polgármester elmondta: az önkormányzat minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy megszűnjön ezen a helyen a szórakozóhely működése. Az egység egyébként annak ellenére, hogy a lakók nyugalmát zavarja, a szabályoknak megfelelően működik.

Kovács Tamás (MSZP) az egyik városi intézmény vezetőjének lemondása körülményeiről kérdezett napirend előtt. (A Kisalföld úgy tudja, a Gulyás Lajos Kollégiumról van szó.) A képviselő úgy értesült, az eddigi igazgató dulakodott egyik munkatársával, ezért később lemondott. Kovács Tamás azt tudakolta továbbá: valóban indult-e vizsgálat emiatt a tankerületnél.

Nagy István elmondta: mivel nem önkormányzati intézményről van szó, nincs információja arról, indult-e vizsgálat a korábbi igazgató ügyében. A polgármester elmondta: levélben közölte vele a korábbi igazgató, hogy a továbbiakban tanárként folytatja munkáját az intézményben. Döntését magánéletére hivatkozva indokolta az érintett. A leköszönt igazgató egyébként kiválóan végezte vezetői munkáját.

A kollégium igazgatójával kapcsolatban érdeklődtünk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mosonmagyaróvári Tankerületénél. Válaszukban megerősítették a korábbi igazgató lemondását. Tájékoztatásuk szerint személyes okokra hivatkozott az igazgató, melyeket konkrétan nem részletezett. Cáfolták, hogy a tankerületben vizsgálat folyna vele szemben. Az intézmény vezetésével egyelőre Belákovicsné Törzsök Juliannát bízták meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb migránsokat fogtak Hegyeshalomnál

Ez alkalommal hatan autóval akartak érvényes úti okmányok nélkül Nyugat-Európába jutni. Tovább olvasom