Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Lemondott a Karolina kórházigazgatója

Lemondott igazgatói posztjáról dr. Vörös László, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház vezetője.

Lemondott igazgatói posztjáról dr. Vörös László, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház vezetője. A távozás indokaként az intézmény jövőjének bizonytalanságát említette. Jövő héttől megbízott igazgatóként dr. Vermes Tamás áll az intézmény élén.

Dr. Vörös László tizenöt éve áll az intézmény élén: a Kórházekonstrukció első ütemének befejeztével nemrégiben indult el a második ütem kivitelezése. Az igazgató 2006. szeptember 23-án a Kisalföldnek azt mondta: „A vezetés sikeresnek ítéli az első ütemet, ám a működtetés mikéntjére keresi a választ. A Karolina jövője a megyei intézményekkel való egyeztetésen dől el." Az igazgató akkor hozzátette: „Dr. Vermes Tamás osztályvezető főorvos októbertől kérte az áthelyezését a győri Kórházba. A mátrixrendszerre való átállás és a kérelem között nincs közvetlen összefüggés." Vermes erre később úgy reagált: a jelenlegi feltételek mellett már nem tudta biztosítani a színvonalat, s a mátrixrendszerre való átállás miatt távozott a mosonmagyaróvári Karolina Kórházból.

Dr. Vörös László vasárnap benyújtotta lemondását a mosonmagyaróvári önkormányzathoz. „Ez november hatodikától lép életbe, november hetedikétől megbízott igazgató vezeti a Kórházat. Személyéről a képviselő-testület zárt ülésen dönt" – mondta Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester tegnap délelőtt.

A Kórházigazgató érdeklődésünkre – egyelőre – mindössze annyit mondott: „A pillanatnyi és várható finanszírozási rendszerben a Kórház jövőjét illetően olyan intézkedések tűnnek szükségesnek, amelyekben nem kívánok vezető szerepet vállalni." Dr. Vörös a jövőjére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: egyelőre pihenni szeretne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentmise az évfordulón

Giesswein Sándor a keresztényszocializmus egyik meghatározó személyisége, pap és politikus, Magyaróvár egykori országgyűlési képviselője 150 éve született. Ezen alkalomból püspöki szentmise volt az óvári Szent Gotthárd-templomban, Giesswein-emlékérmeket adtak át és táblát helyeztek el a néhai neves tudós szobránál. Tovább olvasom