Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Lelőtt szarvasok azonosító nélkül

A traktorok rakteréből az útra csurgó vér keltette fel a figyelmét annak a két körzeti megbízottnak, akik pénteken délután rutinellenőrzést tartottak.

Tíz szarvastehén és borjú, egy szarvasbika és két süldő vaddisznó volt azokon a járműveken, melyeket pénteken ellenőriztek a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai. A zsigerelt vadak egyikén sem volt egyedi azonosító.

A traktorok rakteréből az útra csurgó vér keltette fel a figyelmét annak a két körzeti megbízottnak, akik pénteken délután rutinellenőrzést tartottak Dunaszigetnél. Tizenhárom lelőtt vad került elő a raktérből azonosító nélkül, így a mosonmagyaróvári rendőrség szabálysértés miatt a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztályán tesz feljelentést.

Babos László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: péntek délután a dunaszigeti ártéren – információink szerint az úgynevezett Barkási-gát kavicsos útján – járműszerelvényekre figyeltek fel az ott szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak. Az ellenőrzés alá vont jármű vizsgálata során megállapították, hogy tíz zsigerelt szarvastehén és borjú, két zsigerelt süldő vaddisznó, valamint egy szarvasbika teteme található a rakodótérben. A lelőtt vadak közül egyik sem volt ellátva – a jogszabály által előírt – egyedi azonosító jellel, úgynevezett krotáliával. Az osztályvezető hozzátette: az ellenőrzés során kiderült, bejelentett vadászat történt, külföldiek ejtették el az állatokat azon a területen: több osztrák állampolgárt is igazoltattak. A vadászati törvény megsértése miatt szabálysértési feljelentést tesz a rendőrkapitányság a vadászat vezetője ellen a megyei FM-hivatal illetékes osztályán. A lefoglalt vadak hűtőházba kerültek addig, amíg az eljárás be nem fejeződik. Információink szerint egyébként a vadászat vezetője a kerületi erdész volt.
A Kisalföld úgy tudja: a platón két rókát is találtak, ám ezeket nem kell ellátni azonosító jellel. A szarvasbikáról – mivel tereléses vadászat során csak tar vadat lehet lőni, „trófeásat" nem – a megkérdezettek úgy nyilatkoztak, hogy az „egy fának futott és kitört a nyaka". Lövésnyom valóban nem volt rajta, a vizsgálat derítheti majd ki, mitől pusztult el. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wathay énekei

Régi terve valósult most meg Kátai Zoltán énekmondónak: lemezre énekelhette Wathay Ferenc… Tovább olvasom