Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Lejárt engedéllyel a parton

AIdőközben Máriakálnokon a frissen telepített 30–35 centiméteres csukákat táplival lopják ki a Kis-Dunából.
A megyei földművelésügyi hivatal intézőbizottsága (IB) és a győri Előre Htsz halőrei jó néhány lejárt engedéllyel halászóval, horgászóval találkoztak az elmúlt napokban. Az IB-őrök vasárnap több rapsicot fogtak el: az egyik megállított autóban – egy helyi horgászvezetőnél – méreten aluli csukákat találtak, emiatt feljelentést tettek a megyei FM-hivatal illetékes osztályán. Máriakálnokon a Kis-Dunánál több mint tíz mázsa csukát telepítettek novemberben.

Ezeket tízesével veszik ki a vízből és hordják el illegálisan táplisok: a halőrök több ilyen esettel is találkoztak. A legnagyobb gond azonban az engedélyek körül van ezekben a napokban. Az Előre halőrei pénteken a hédervári körzeti megbízottal, vasárnap pedig a megyei rendőr-főkapitányság embereivel ellenőrizték a folyópartokat. Összesen huszonkét olyan horgásszal találkoztak, aki lejárt engedéllyel a zsebében várta a kapást. Pket egyelőre csak figyelmeztették, de volt olyan jogosulatlan horgász, akit háromszor kellett hazaküldeni. A 2006-os engedélyek – az állami horgászjegy és a területi engedély – ugyanis csak tavaly december 31-ig voltak érvényesek. A horgászengedélyek fogási naplóit január tizedikéig kell leadni: sokan ezt tévesztik össze az engedély határidejével. Az elmúlt két hétben számos ilyen esettel találkoztak az ellenőrök. Akadt olyan horgászegyesület, ahol már január negyedikétől meg lehetett váltani az újakat, máshol – például Mosonmagyaróváron – január kilencedikétől. A halőrök mindenkinek elmondják: inkább várják ki ezt a néhány napot, jogosulatlanul ne menjenek ki a partra.

Engedélyek kiadása január 15-én és 16-án

A megyei FM-hivatal vadászati és halászati osztálya a 2007. évi állami halászjegyek és az Előre Htsz területi engedélyeinek kiadását január 15-én és 16-án reggel nyolc és délután két óra között végzi (Győr, Jókai u. 2.). Későbbi időpontban a területi engedélyt csak az állami halászjegy birtokában lehet megváltani a győri Előre Htsz-nél. 2007-ben az állami halászjegy ezer forintba, a csónakból történő kisszerszámos halászatra szóló területi engedély 35 ezer forintba, a partról végzett kisszerszámos halászat engedélye 25 ezer forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy amerikai elnök tolmácsa

Az ’56-os forradalom leverése és megtorlása miatt – orvos édesapjával – egészen az Egyesült Államokig menekült a mosonmagyaróvári szárma- zású Szimonisz László. Ma Washing- tonban él, szerződéses viszonyban van az amerikai külügyminisztériummal, négy elnököt – Reagant, a két Busht és Clintont – szolgált tolmácsként. Tovább olvasom