Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Lejárt a hatósági engedély

A máriafürdői szabadidőpark állami támogatása ügyében februárban születhet kormánydöntés.

Hosszas volt a huzavona

Látvány: Egyelőre csak a terven létezik, de ősztől talán már építik is Máriafürdőt.
Hosszú huzavona és kétéves halódás után a turisztikai államtitkárság hivatalába beküldött hatástanulmányt tavaly év végén megfelelőnek találták a bírálók. A negyvenkét hektáros szabadidőpark ügyében az állam garanciát kért a beruházóktól a projektről: megvalósíthatósági tanulmányokkal és bankgaranciákkal kellett igazolni annak „létjogosultságát". A gazdasági és a területfejlesztési minisztériumok végül megfelelőnek tartották a dokumentációt ahhoz, hogy a kormány elé terjesszék Máriafürdő ügyét: megalapozottnak találták a nagyberuházás elképzeléseit, így részükről elhárult az akadály az állami források megnyílása elől.

Februárban végleges válasz?

Két szaktárca közösen fogalmazza a kormány-előterjesztést, s az gyorsított eljárás keretében kerülhet a képviselők elé. A befektetők reményei szerint a négymilliárd forint megítéléséről pozitív döntés születik, hisz úgy tűnik, most már felgyorsultak a folyamatok. A turisztikai hivatal egyébként január végére ígérte a kormány-előterjesztés végleges változatát. Ezután még jó néhány egyeztetésen kell átmennie: valószínűleg azonban februárban végleges választ kaphatnak a beruházók. Információink szerint kedvező elbírálás esetén sem kezdődhetnek meg tavasszal az építési munkálatok. A korábban megkért hatósági engedélyek ugyanis tavaly augusztusban lejártak.

Pszig csak tereprendezés

Emiatt is szerették volna a befektetők, hogy a kormány által kért megvalósíthatósági tanulmány ügye mihamarabb lezáruljon. Most úgy tűnik, kicsúsztak az időből. A Kisalföld úgy tudja, hogy az újabb hatósági engedélyek beszerzésével megvárják a februári kormánydöntést. Csak a szakhatóságok előzetes engedélyével kezdhetik el tavasszal az előkészítő munkákat: tereprendezést, esetleg fakivágásokat. Ősznél előbb valószínűleg nem lehet a hatósági procedúrát – így az építési engedélyt – lebonyolítani, így csak ezután kezdődhetnek meg a munkálatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos üzlet: az új játszóterek

2008 végéig szabványossá kell tenni az összes, 10–15 ezer hazai játszóteret: ehhez milliárdok kellenek. Most a játszóterek kilencven százaléka nem felel meg az előírásoknak. A kormányrendelet szerint a felépített játszótereknek az MSZ EN 1176 és az MSZ EN 1177 szabvány előírásainak meg kell felelniük. A hazai játszótereknek csak a tíz százaléka felel meg az előírásoknak. Tovább olvasom