Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Légpuskával arcon lőtte a barátját egy bezenyei fiú

Bezenye - Tizenöt éves barátját sebesítette meg az arcán súlyosan egy bezenyei fiú, miközben légpuskával célba lőttek és véletlenül elsült a fegyver. A rendőrség vizsgálja a szülők felelősségét is.
A mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztályára vettek fel egy 15 éves bezenyei fiút a minap, akit egy légpuskából származó lövedék talált el az arcán a jobb szeme alatt. Már az elsődleges orvosi szakvélemény is súlyosnak ítélte a sérülés fokát. A lövedéktől eltört a fiú arccsontja, valamint vélhetően a szeme is megsérült. A további vizsgálatok derítik majd ki, hogy okozott-e maradandó sérüléseket a golyó. Mosonmagyaróváron ellátták a sérülést, majd további kezelésre a győri kórházba irányították. A sebesülés keletkezésének körülményei miatt a Karolina Kórház értesítette az esetről a rendőrséget. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást az ügyben.

Dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető a Kisalföldnek elmondta: az érintettek meghallgatásából kiderült, hogy a fiú egyik barátjával lövöldözött a légpuskával, ám egy véletlen lövés eltalálta. A másik – egyébként még gyermekkorú – fiú édesapja a rendőröknek elmondta: a két fiú tudta és beleegyezése nélkül vitte ki az udvarra a Slavia típusú légpuskáját, amivel felváltva célba lőttek. Amikor a fia megtöltötte és felhúzta a légfegyvert, az véletlenül elsült és szerencsétlen módon eltalálta a társát. A férfi közölte továbbá: évekkel korábban vásárolta a légpuskát és határozottan megtiltotta fiának, hogy hozzányúljon. Állítása szerint nem tudott róla, hogy fia esetleg korábban is használta volna a fegyvert.

A gyermek meghallgatása során elismerte, hogy korábban egyszer már apja tudta nélkül kipróbálta a légpuskát. A szerencsétlen balesetet megelőzően is titokban vitte ki az udvarra a fegyvert, ami a lövöldözés közben véletlenül sült el, s így találat el barátját. Amikor megtörtént a baj, azonnal hívta az édesapját, aki rögtön beszállította a sérültet a kórházba. A fiú egyébként nagyon sajnálja a történteket és reméli, hogy barátja mielőbb felépül.

A rendőrség egyelőre súlyos testi sértés gyanújával nyomoz az ügyben, ám miután a fiú gyermekkorú, vizsgálják a szülő felelősségét is. A további nyomozás során tisztázzák majd a lövés pontos körülményeit, illetve hogy a légpuskát megfelelően tárolta-e a tulajdonosa.

Olvasóink írták

 • 8. Kicsimkicsim 2008. július 19. 10:12
  „Válasz egy okoskodónak,
  örülök mélységes emberismeretednek. Némi nyelvtani ráérzéssel tehetnéd teljesebbé tudástáradat. Konkrétabban:
  1. Hozzászólásom egy nyelvtani megfogalmazás lehetetlenségére utalt - ami furcsa egy újságíró részéről, félő hogy nem lesz vele Purlitzer-díjas, ámbár személyes ismeretségből adódóan tudom, rendkívül témaérzékeny, kifejezetten jó és tehetséges újságíróról van szó.
  2. A lövöldözés közben huzogatjuk a ravaszt (bár nem vagy szakértő e téren, belátom a kedvedért), tehát a fegyver elsülése nem véletlen. Az, hogy célzott lövés-e, az más kérdés.
  3. Nem okoskodom (főleg nem okoskódok), mindössze egy pikirt megjegyzésem volt egy szerencsétlen megfogalmazású mondathoz. Ha ez neked nem tűnt fel, akkor sajnos a te tudatod szűkült be, pedig még hangyányi agyad teljes kapacitását is latba vetteted. Sajnállak - komolyan.”
 • 7. pan.cser 2008. július 11. 17:01
  „A légpuska nem fegyver. Egy rendes csúzlival meg csapágygolyóval jóval nagyobb kárt lehet csinálni. Annak idején traktorból nyulat lőttünk vele, finom paprikás lett belőle.”
 • 6. rivotril2mg 2008. július 08. 15:31
  „mi lett volna ha egy sörétessel kurta volna arcon? :D miket irnátok? ...a légpuska nem fegyver”
 • 5. válasz egy okoskódónak 2008. július 06. 21:44
  „Tisztelt "Kicsimkicsim"
  Szerinted lövöldözés közben nem tud véleltlenül elsülni egy fegyver?
  Ezek szerint nagyon beszűkült a tudtatod. Direkt vagy célzott lövésről akkor beszélünk, amikor saját akaratából húzza meg a ravaszt. Vétlen lövés pedig az, amikor nem akarattal, hanem véletlenül sül el a fegyver. Az okoskodásaid előtt a hangyányi agyadat is használhatnád.”
 • 4. Kicsimkicsim 2008. július 06. 18:27
  „"a fegyvert, ami a lövöldözés közben véletlenül sült el" - ritka szerencsés megfogalmazás :)”
 • 3. matriné 2008. július 05. 09:21
  „Euró Vegas- vagy inkább "LESSZ VIGASZ" előszele? Igaz ez még csak légpuskás eset és nem csak Bezenyén fordulhat elő. Mi lesz ha kialakul itt a geng világ?”
 • 2. rebus 2008. július 05. 07:44
  „Las Vegas után jön Bezenyére Chicago is?”
 • 1. tricse 2008. július 04. 19:48
  „Fegyvert és lőszereket külön helyen jól elzárva kell tartani---ugye jól tudom?

  Remélem a fiú felépül és maradandó károsodás nélkül megússza ezt a felelőtlen "játékot"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismert körjegyző

Dunaremete - „A köz szolgálatért" díjat vehette át az önkormányzati minisztertől Sághi… Tovább olvasom