Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Legfiatalabb testvérből a legidősebb mosonmagyaróvári

Mosonmagyaróvár - A mosonmagyaróvári Sárdi Pálnét Szabó Miklós polgármester köszöntötte: a 101. életévébe lépett asszony a város legidősebb lakója.
Sárdi Pálné Marcsik Etelka Borbála Lucsonyban 1908. december 4-én a hetedik, legkisebb testvérként látta meg a napvilágot. Mára már ugyan csak ő él a testvérek közül, de a többiek is szép kort értek meg.

Sárdi Pálné házasságából három gyerek született, ma hat unokának és nyolc dédunokának örülhet. Eleinte családorvos mellett dolgozott asszisztensként, aztán a kórházból ment nyugdíjba. A sors érdekessége viszont, hogy őt a betegség mindig elkerülte, soha nem szorult kórházi kezelésre, kivéve persze a szüléseket. Látása és hallása ugyan romlott az utóbbi időben, azonban még képes egyedül gondoskodni magáról. Gyerekei, unokái naponta látogatják lakásában, melyet a gondos odafigyeléssel készített kézimunkák díszítenek.

– Gyerekkorunkban sok időt töltöttünk nála a testvéremmel, igazi nagymamaként viselkedett velünk. Aztán később a dédunokák nevelésébe is bekapcsolódott – emlékezett Ildikó, az egyik unoka, aki a nagyi hosszú életének titkát a mértéktartásában látja.

A város legidősebb lakóját virágcsokorral, ajándékcsomaggal és egy emléklappal hétfőn köszöntötte Szabó Miklós polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrendelhetik a látogatási tilalmat

Mosonmagyaróvár - Ugyan országosan megyénkben az egyik legmagasabb az influenzás megbetegedések… Tovább olvasom