Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Lefülelték az illegális szemetelőket

Az elmúlt időszakban számos büntetőeljárást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. Ezek közül több ügyben sikerrel járt a nyomozás.

 Több bejelentés is érkezett a rendőrségre az elmúlt időszakban, hogy a Királyhidai úti bevásárlóközpontba érkező teherautók rendszeresen az áruház mellett ürítik ki a kamionok fülkéjét. A nyomozás során a rendőröknek sikerült felderíteniük a 26 éves pásztói illetőségű B. Zs.-t, aki ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával indítottak eljárást. Ugyancsak ilyen ügyben indult nyomozás a rajkai polgármesteri hivatal feljelentése után, mivel a település külterületén lévő dögkútba ismeretlenek állati maradványokat helyeznek el illegálisan. A vizsgálat során kiderült, hogy a veszélyes hulladékot a helybeli V. Gy. hordta ki rendszeresen a falu határába. A férfi húsfeldolgozással foglalkozik és az így keletkező hulladékot huzamosabb ideje szállította illegálisan a dögkútba.

A város határában nagyobb mennyiségű gumiabroncs lobbant lángra a közelmúltban. Ezt követően a tűzoltóság tett bejelentést a rendőrségre az illegálisan lerakott gumikról. A nyomozás során kiderült, hogy a helybéli 32 éves B. K. és a 49 éves F. F. vitte ki a mintegy húsz gumiabroncsot.
Szintén bejelentés alapján kezdtek nyomozni a rendőrök a Károlyházán illegálisan lerakott háztartási hulladék ügyében.

Rövid időn belül sikerült felderíteni a 36 éves mosonmagyaróvári H. I.-t, akit – mint kiderült – egyik ismerőse bízott meg azzal, vigye el a szemetét.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság mindegyik ügyben lezárta a nyomozást és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt átküldte azokat az ügyészségre. Ez a bűncselekmény a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ami veszélyes hulladék esetében akár öt év is lehet.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három-esélyes jegyző-pályázat

Mosonmagyaróvár korábbi jegyzőjének jogviszonya közös megegyezéssel februárban megszűnt, azóta az aljegyző látja el feladatát. Az önkormányzat év elején pályázatot írt ki a poszt betöltésére. Akkor a három jelentkező közül a bizottság egyet támogatott, s személyére tett javaslatot a testületnek. Az ő pályázatát azonban az utolsó pillanatban a polgármester levette napirendről. Tovább olvasom