Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Lefülelt templomfosztogató

Vázákat, rózsafüzéreket és mécseseket próbált ellopni egy fiatalember a mosoni templomból csütörtökön délelőtt.

Vázákat, rózsafüzéreket és mécseseket próbált ellopni egy fiatalember a mosoni templomból csütörtökön délelőtt, miután betört oda. A bíróság gyorsított eljárással felfüggesztett börtönre ítélte a fosztogatót.
Betörést jelzett a mosoni plébánia templomi riasztója csütörtökön délelőtt. A biztonsági cég és a rendőrség járőrei néhány perc alatt kiértek a helyszínre és még „munka" közben tetten érték a templomban garázdálkodó fiatalembert. A fosztogató felfeszítette a templom belső rácsos ajtaját és bemászott a résen. Amikor a járőrök tetten érték, már gondosan összekészítette az elvitelre szánt értékeket: vázákat, rózsafüzéreket, mécseseket. A fiatalember szerencsére nem okozott kárt az oltárban és az egyéb kegytárgyakban. Az általa összegyűjtött tárgyak értéke mindössze 5 ezer forintot tett ki. Az egyébként hajléktalan helybéli fiatalember korábban már több alkalommal járt a plébánosnál pénzt kérni. Bár korábbi kéregetéseikor kapott is „támogatást", ezúttal mégis úgy gondolta, inkább kérés nélkül szerez pénzt magának. A fiatalember korábbi hasonló ügyei miatt már ismert volt a hatóság előtt.
A rendőrség a fosztogatót őrizetbe vette és gyorsított eljárással átadta ügyét a városi bíróságnak, ahol tegnap ítéletet hoztak vele szemben. A betöréses lopás kísérletéért R. Dezső jogerősen 3 hónap börtönbüntetést kapott egy évre felfüggesztve.
M. Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határnyitás: Továbbra sincs időpont

Egy újabb megfoghatatlan ígéret a hegyeshalmi kishatár ügyében. Ezzel lehet összegezni a burgenlandi tartományfőnök nyilatkozatát a kérdésben, hiszen az előzetes fogadkozások ellenére konkrét időpontot továbbra sem mer senki mondani az átkelő megnyitásáról. Tovább olvasom