Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Lefújták, leütötték, kirabolták

Ez idáig ismeretlen tettesek ütöttek le, majd raboltak ki egy cseh férfit a minap az 1-es főúton Kimle térségében. Az elkövetők előzőleg leengedték a sértett autójának egyik kerekét, ezért kényszerült megállni az út szélén.
Egy 30 éves cseh férfi haladt Hyundai típusú személyautójával az 1-es számú főúton szerdán éjszaka, amikor Kimle térségében észlelte, hogy leeresztett a jobb első kereke. Félreállt az út szélére, hogy kicserélje a kereket. Ekkor megállt mellette egy ez idáig ismeretlen típusú gépkocsi. Az autóból kiszálló ismeretlen minden szó nélkül először gázspray-vel lefújta, majd fejbe vágta a férfit, aki elvesztette az eszméletét. Ezt követően a támadó a kocsiból két öltönyt, két női kosztümöt, DVD-lejátszót, digitális fényképezőt és egy hordozható számítógépet lopott el, összesen több mint egymillió forint értékben.

A földön fekvő, eszméletlen férfire egy éppen Mosonmagyaróvárra tartó mentőautó személyzete figyelt fel.
A mentősök ellátták a sérültet és beszállították a Karolina Kórházba, valamint értesítették a rendőrséget. A könnyű sérüléseket szenvedett cseh férfit egy napra megfigyelésre bent tartották a Kórházban.
A nyomozás kiderítette, hogy nem véletlenül kapott defektet a cseh férfi autója. Valaki ugyanis előzőleg kilazította a jobb első keréken a szelepet, így néhány kilométer megtétele után teljesen leeresztett az abroncs.

A sértett elmondta: az esetet megelőzően bement az egyik kimlei vendéglátóhelyre, hogy megnézze a labdarúgó-világbajnokság francia–portugál mérkőzésének második félidejét. Vélhetően ezalatt lazíthatta meg az elkövető a vendéglátóhely előtt álló sportkocsi szelepét.


A rablás elkövetőinek felkutatása érdekében a rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik július 5-én este háromnegyed 10 és háromnegyed 11 körül látták a kimlei vendéglátóhely előtt parkoló piros sportkocsit, illetve körülötte esetleg gyanús személyeket. Várják továbbá azok jelentkezését, akik az 1-es számú főúton látták a sértett autóját éjjel 11 óra és éjfél között, esetleg láttak a közelében egy másik járművet is állni. Jelentkezni lehet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon a 215-433-as, illetve a 215-957-es számon. A bejelentők adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év múlva Schengen?

A hamarosan megszülető uniós rendelet várhatóan lehetővé teszi hazánknak jövő októbertől a schengeni csatlakozást. Az egységes bűnügyi nyilvántartás rendszerének kiépítése folyamatban van, uniós pénzek áramlanak a külső határok megerősítésére. A rajkai és hegyeshalmi útlevélkezelők már felkészültek állásuk közelgő megszűnésére. Tovább olvasom