Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Lefoglalt vámárut ajánlott vételre

Mosonmagyaróvár - Miközben előző bűncselekényei miatt bírósági ítéletére várt, ismét többektől csalt ki százezreket az a kapuvári férfi, akit többszörös visszaesőként ezért fegyházbüntetésre ítélt a bíróság. A férfi nyugalmazott fináncnak kiadva magát lefoglalt eszközöket ajánlott megvételre és ezekért előleget vett fel.
Régi ismerősként köszöntötték a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon azt a 47 éves kapuvári férfit, aki ezúttal tízrendbeli csalás miatt ült a vádlottak padján a minap. P. Csaba legutóbb szinte pontosan egy évvel ezelőtt állt a bíróság elé, miután még 2006-ban a pénzügyőrség által lefoglalt műszaki cikkek és jövedéki termékek áron aluli értékesítésének ürügyén csalt ki milliókat többektől.

Ezen bűncselekmények miatt a férfit négyrendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásban, valamint egyéb csalásokban találta bűnösnek tavaly a bíróság. A férfi ezért többszörös visszaesőként akkor 2 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott.

P. Csaba azonban ekkor sem sokat tétlenkedett. Miközben a bírói ítéletre, illetve annak jogerőre emelkedésére várt, ismét visszatért a jól bevált módszeréhez és százezreket csalt ki újabb áldozataitól.

Egyházi személynek, illetve nyugállományú pénzügyőrnek adva ki magát újságokban feladott apróhirdetésekre jelentkezett.

Ezekben a hirdetésekben volt, aki szecskázógépet, traktort vagy körfűrészt keresett megvételre. P. Csaba rendkívül meggyőző rábeszelőképességét bevetve azzal hívta fel a hirdetőket, hogy a mosonmagyaróvári, illetve győri vámudvarról áron alul tud szerezni a pénzügyőrség által lefoglalt eszközöket.

Másoknak pedig számítógépet, plazmatelevíziót és fényképezőgépet ajánlott megvételre, amikért előleget vett fel. Sőt, volt, akitől a vámudvarra szóló beléptetőkártya kiállítására kért pénzt. A tíz sértett közül hárman gyanakodtak és nem adtak előleget a beígért portékákra.

A becsapott ügyfelek egyikével sem találkozott személyesen P. Csaba, csupán telefonon beszélték meg a részleteket. A találkozókra aztán társait küldte el a férfi. A vevők közt volt, aki 810 ezret, 781 ezret, 610 ezret vagy 600 ezer forintot, illetve kisebb összegeket adott át, amiért aztán semmit sem kaptak cserébe. P. Csabának természetesen semmi kapcsolata nem volt sem az egyházzal, sem pedig a pénzügyőrséggel.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság P. Csabát tízrendbeli csalás bűntette miatt – többszörös visszaesőként – 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte, kizárva minden kedvezmény lehetőségét. A vádlott az ítéletet elfogadta, ám nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Olvasóink írták

  • 1. Fernando Torres 2008. január 12. 22:51
    „Na ez is cigány! igenis van cigánybűnözés!aki mást mond, hazudik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélységi ellenőrzések a schengeni belső határ térségében

Rajka - Egy új egység, határrendészeti és közbiztonsági osztály kezdte meg működését január… Tovább olvasom