Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lefedik a gyalogos vasúti aluljárót

Mosonmagyaróvár - A szerkesztőségbe több panasz is érkezett a mosonmagyaróvári gyalogos MÁV-aluljáróról, mely az esőzések idején gyakran okozott bosszúságot az arra közlekedőknek. Úgy tűnik, november végére megérkezik a megoldás az aluljárót fenntartó MÁV Zrt. részéről.
Korábban is beszámoltunk a mosonmagyaróvári MÁV gyalogos-aluljáró áldatlan állapotáról - a vasúti társaság tájékoztatása szerint hamarosan megszületik a megoldás.

– A mosonmagyaróvári gyalogos-aluljárónál tapasztalható állapotok megszüntetését a MÁV Zrt. a megoldandó feladatok között tartja számon. Az aluljáróval kapcsolatban a közelmúltban a város polgármesterével tartottunk egyeztetést – fogalmazott Kavalecz Imre, a vasúti társaság sajtóreferense, aki elmondta, hogy a megbeszélésen megállapodás született arról, hogy a lépcsőkarok lefedésével, és az átemelő szivattyú pótlásával a MÁV pálya- és mérnöki létesítmények főosztálya megszünteti az esőzés miatti elöntéseket. A munkálatokkal egyidejűleg a világítás felújítása és kiegészítése is elkészül.

A lépcsőkar lefedésére szolgáló terveket a MÁV a város főépítészéhez benyújtotta. A jóváhagyás folyamatban van. A munkákat november második felére ütemezték.

– Bízunk abban, hogy az utazóközönség méltányolja a MÁV anyagi áldozatvállalását és hosszú ideig megóvja az aluljárót, elősegítve ezzel a kulturált utazást – összegzett továbbá a sajtószóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma már a szabadság elmélyítése a cél

Lébény - 1956-ban soha nem tapasztalt egyetértésben fogott össze a nép, kérdés, hogy most miért… Tovább olvasom