Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Leégett az asztalosüzem, 100 millió a kár

Mosonmagyaróvár-Újudvar - Szinte teljesen megsemmisült a tetőszerkezete annak az asztalosüzemben, ami pénteken nem sokkal dél után gyuladt ki a Mosonmagyaróvárhoz tartozó Újudvaron.

A riasztáskor a mosonmagyaróvári tűzoltók kettes kiemelt fokozatban siettek a helyszínen, ám a kiérkezést és felderítést követően hármas kiemletre minősítették. Ennek megfelelően Sallai Péter alezredes, városi parancsnok a helyszínen irányította a munkálatokat. A mosonmagyaróvár egység két gépjárműfecskendővel és egy vizszállítóval vonult a helyszínre, őket egészítette ki a győri tűzoltóság két gépjárműfecskendője és a mosonszolnoki önkéntes tűotló egyesület.

Fotó: Méhes Ákos

Amint azt Sallai Péter a helyszínen a Kisalföldnek elmondta: az oltásnál az volt a taktika, hogy megakadályozzák a lángok átterjedését a hátsó iroda épületre. A több órás megfeszített munka eredményeként sikerült megmenteni az üzemet és az irodát a lángok elől. Így az épület tetőszerkezete vált a tűz martalékává. A tűzoltók még jelenleg is dolgoznak az épület oltásával, várhatóan egészen estig eltartanak majd a munkálatok.

Az elsődleges becslés szerint a kár megközelíti a 100 millió forintot, ám a tűzoltók megfeszített munkájának kösöznhetően közel ugyanilyen értéket sikerült megmenteni a lángoktól. A tűzvizsgálat már megkezdődött, ám várhatóan több napig is eltart majd. Az alezredes szerint bűncselekményre utaló nyomot nem találtak a tűz keletkezésével kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó napok a határon

Hegyeshalom - A jövő heti schengeni csatlakozás után a beolvadó hegyeshalmi határőr-parancsnokságtól… Tovább olvasom