Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Leégett a tető

Egy családi ház tetőszerkezete égett le péntek délelőtt Dunakilitin. A szemtanúk elmondása szerint a lángok pillanatok alatt csaptak fel a tetőtéri beépített részen.
Grósz József tűzoltóparancsnok elmondta: a jelzést követően 12 percen belül a helyszínre érkeztek három járművel. Ekkor már a ház teljes tetőszerkezete égett. A bitumenes hullámelemek a szél segítségével gyorsan lángra kaptak. A tűzoltók habsugárral és lágyított vízzel oltottak, s sikerült annyira megfékezni a tüzet, hogy az alsó épületrész nem sérült meg. A tulajdonost azonban a mentő vitte el a helyszínről. Ugyanis a tetőablakon kimászott az égő részre oltani, ám a tűz olyan gyorsan terjedt, hogy visszamenni már nem tudott: így leugrott a tetőről, s valószínűleg bokáját törte.

A kár meghaladja az egymillió forintot, a tulajdonosnak szerencsére van biztosítása. Az önkormányzatot is értesítették, hogy vizsgálják meg a segítségnyújtási lehetőségeket, mivel „nagycsaládos károsultja" van a tűznek. A tűzoltók alaposan körüljárták a területet, s megállapították, hogy kéménytűz okozta a tető leégését. Valószínűleg a korom és kátrány begyulladt, s a kémény közelében valami lángra kapott. Még tegnap délután – órákkal az oltás befejezte után – is hűtötték a kéményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit ér a diploma ha külföldi?

Az egyetemisták azt remélik, hogy kint szerzett diplomájuk igazán versenyképessé teszi őket itthon. Tovább olvasom