Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

LED-ekre cserélnék a kandeláberek izzóit Mosonmagyaróváron

Tavasszal kezdődik a geotermális erőmű megépítése, amit a távhőszolgáltatásban hasznosítanak majd.
A távhőrendszer rekonstrukciója, a közvilágítás korszerűsítése, brikettálóüzem és geotermális erőmű – egyebek mellett ezek a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. idei tervei. Emellett persze továbbra is fő feladatuk a városfenntartás, beleértve a folyamatos útépítéseket is.

– Az elmúlt évekhez hasonlóan 2013-ban is az alapfeladatához tartozó városfenntartáson túl számos új tevékenységgel bővült a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) feladatköre. A társaság próbálja feladatát minél inkább a városban élők megelégedésére ellátni, lehetőségeikhez mérten tavaly is eleget tettek a meglehetősen nagyszámú lakossági bejelentésnek, ám a pénzügyi keretek ennek határt szabnak – tudatta Kosár Tibor ügyvezető.

Az elmúlt évben is számos útfelújítást, útépítést végzett a városüzemeltető. A lakóutca-építési program zömét a társaság nyerte el és több nagyfelületű burkolatfelújítást is megvalósítottak. Ezek közül az ügyvezető kiemelte az Erkel Ferenc utca teljes újraaszfaltozását. A mintegy 25 millió forintos beruházást a társaság saját forrásból finanszírozta. A közel ötszáz méteres utat teljes szélességében felújították.

Számos út- és járdaépítést valósított meg tavaly a városüzemeltető, ez a munka idén is folytatódik
Számos út- és járdaépítést valósított meg tavaly a városüzemeltető, ez a munka idén is folytatódik


Az elmúlt év egyik nagy eredménye, hogy a társaság megvásárolta a városi közvilágítás teljes hálózatához tartozó aktív elemeket. Így már minden lámpatest a VÜF tulajdona. Az ügyvezető szerint ez érdemi változást hozott a közvilágításban, hiszen a pontszerű hibák kijavítása hatékonyabbá és gyorsabbá vált. A szakaszhibák elhárítása azonban továbbra is az áramszolgáltató feladata.

Folytatódott az elmúlt évben a távhőrendszer rekonstrukciója. Az Ipartelepen, a Bartók és Alkotmány utcákban a korábbi elavult légvezetékeket cserélték korszerűre és fektették a földbe. Nagy előrelépés, hogy a Karolina Kórházat is a távhőrendszerre kapcsolták. Ez lényeges megtakarítást eredményezett az egészségügyi intézménynek és hatékonyabb működést a távhőrendszernek. Az elmúlt év feladatai közül az ügyvezető kiemelte a Temető-ági Lajta kotrását és rendbetételét, ami már évek óta esedékes volt, valamint a városi zöldfelületek megújításának folytatását az önkormányzattal és külső vállalkozó bevonásával.

Az idei tervekről Kosár Tibor elmondta: pályázati forrásból szeretnék elvégezni a közvilágítás korszerűsítését, a jelenlegi hagyományos izzók LED-es fényforrásra cserélésével. A városközponti zöldfelület-felújítási programot folytatják – az Egyesület a Városközpontért civil szervezettel karöltve. Szintén folytatódik a távhőrendszer rekonstrukciója az Ipartelepen. Várhatóan tavasszal elkezdődik a geotermális erőmű megvalósítása, amit aztán a távhőszolgáltatásban hasznosítanak.
Ugyancsak pályázati forrásból valósul meg az a brikettálóüzem, ami a városi intézmények fűtéséhez biztosít majd tüzelőanyagot, illetve szociális alapon osztják ki a rászorulóknak. Ezt az üzemet vélhetően a VÜF fogja működteti. Az ügyvezető hozzátette: idén is folytatják az útfelújítási programot és lehetőségeikhez mérten szeretnék elfogadható állapotúvá tenni a városi úthálózatot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszerelik a múltőrző táblát Andaunál

2007 óta díszeleg az andaui határátkelőhelynél egy tábla, mely az átkelő használatára hívja fel… Tovább olvasom