Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Lecserélik a lakossági hirdetőtáblákat Mosonmagyaróváron

Eddig nem szerepelt a városi reklámrendeletben a lakossági ingyenes hirdetőeszközök listája. Ezt most pótolta az önkormányzat.
Még 2008-ban alkotott rendeletet az önkormányzat képviselő-testülete a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről. Ennek melléklete tartalmazza az óriásplakátok, illetve a bérelhető hirdetőoszlopok pontos helyszíneit. Eszerint óriásplakátok mintegy negyven, bérelhető hirdetőoszlopok pedig tizenkét helyen vannak városszerte. A több mint négy éve hatályos rendelet nem tartalmazta viszont az úgynevezett lakossági ingyenes hirdetőeszközöket. Ezek általában fák körüli régi hengerek vagy különböző vasszerkezetes hirdetőtáblák. A hiányosságot most pótolta a képviselő-testület, a rendelet mellékleteit kiegészítették ezen eszközök listájával. Eszerint huszonnégy ilyen tábla van a városban.

Az Euro Publicity Kft. mint reklámgazda az elmúlt évben felmérést készített a lakossági ingyenes hirdetőeszközök helyszíneiről és állapotáról. Ennek nyomán a társaság saját költségén több ütemben tervezi a rossz állapotú eszközök lecserélését. A cég évente öt-tíz szerkezet cseréjével számol. Az új felületek az egységes városkép kialakításának érdekében a reklámrendeletben engedélyezett formában készülnek majd. Hirdetőfelületük nem haladja meg a két négyzetmétert. Többségében a felmérésben szereplő régi helyszínekre kerülnek majd vissza az új eszközök.

Öt helyen azonban az új tábla a rálátás miatt a forgalombiztonságot veszélyeztetné vagy olyan közművezeték húzódik alatta, ami miatt a kihelyezés nem lehetséges. Ezért új helyre teszik majd a Gyári utca és Főkapu csomópontban lévő hirdetőtáblát, ez a Fertő sori buszmegállóba kerül. Az Alkotmány utcában lévő hengeres oszlopot a Határőr utca elejére, a Fekete-iskola mellé rakják át. A Gyári és a Nezsideri utcák sarkán lévő henger is arrébb kerül, mint ahogy a Városkapu téren a posta előtti hirdetőt is áthelyezik a Terv utca sarkára. Új helyen lesz továbbá a jelenleg a Deák téren lévő tábla is, ezt a Cserháti Sándor utca elejére, az egyetem bejárat mellé teszik.

Olvasóink írták

 • 17. RickCartman 2013. január 08. 00:36
  „p!
  lerövidítem, hogy értsd:
  Számomra egy politikus morális hitelességének első követelménye, hogy előbb egzisztenciát teremt, vagyont szerez, aztán válik politikussá. Vajon ki(k)re gondolok? Vajon igazam van-e?
  Az "adósságot fizetjük" ? Hazugság. Csak a nyugdíjpénztárakból lenyúlt összegből! Egy fillérrel sem többet. (Nézz utána, ezen kívül egy fillérrel sem csökkent.)
  Én nem adósodtam el. A környezetem sem. Vajon miért? Mert volt annyi sütnivalónk, hogy nem építettünk 400 négyzetméteres lakást hitelre, megörülve az "olcsó" frankhitelnek, csak 120 nmétereset, mert azt simán kifizettük. Nem vettünk 0 Ft kezdőrészletre autót (muhaha, 0 forint, na persze...), mert a szomszéd is vett, nem ráztuk a rongyot, lerövidítem ezt is:
  Addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk (és belátható jövedelmünk) ért. Ez szerinted mennyiben "szociális érzéketlenség"?
  Az "adósságcsapda" csak szólam <moderálva> ajkain. Ne vedd át a szólamait, neki is úgy diktálják, gondolkozz. Sokkal értelmesebb vagy annál, hogy ilyen hamis közhelyekkel csapd be magadat.”
 • 16. pancser 2013. január 06. 20:46
  „14. RickCartman 2013.01.06. 02:38
  Álmodik a nyomor, ne reménykedj, hogy az országot, a lakosságot adósságcsapdába hajszolók a következő választásokon nyernek. Orbánék szépen haladnak előre, az adósságot fizetjük, méghozzá oly módon hogy minél kevesebb teher jusson mindenkire, a vétkesekre is. Az a pisztolyos példád nagyfokú érzéketlenségről tanúskodik. Veres Jankónak, a szabolcsi ócskavas kereskedőnek annyi sütnivalója sem volt, hogy leállítsa a valutában történő eladósodást, de Fletó bizalmát élvezte.
  15. abszurdisztán 2013.01.06. 08:45
  Eddig nem tudtam, hogy akinek nem volt melegvíz vezeték a lakásában abból nem lehet vagyonos ember. Tudod Purlitzernek annak makói fiúnak annyi pénze sem volt, hogy átkeljen egy folyón kivándorlása után Amerikában, ezért le kellett dolgoznia a viteldíjat a kompon, mégis meggazdagodott. Tekintélyes vagyonából igen rangos díjat alapított, amely ma is nagy tiszteletnek örvend. Hogyan csinálta? Tehetséggel és munkával!
  Melyik kocsmából "Ormány vezírezel" , gondolom olyanból ahol a légypiszkos lámpáktól remek hangulat van!”
 • 15. abszurdisztán 2013. január 06. 08:45
  „Pancser ! Én inkább azt kérdezném meg, hogy a síkcsóró, a 7 km-re lévő vasútállomásra egyetemistaként gyalog járó, a meleg vizet a lakásban nélkülözó, a politikán kívül máshol nem dolgozó Ormány vezír hogy tett szert ekkora vagyonra ??? Megdolgozott érte, Pancsi ??????”
 • 14. RickCartman 2013. január 06. 02:38
  „8. tökmindegy 2013.01.04. 13:08
  Teljesen igazad van!
  szegény p betűs hozzászólónk csak papagájként ismételgeti, amit hall, de az ellenvéleményt meg sem hallja, az igazság nem zavarja meg - szegény, eladósodott csórikáim, akiknek pisztolyt szegeztek a fejükhöz, hogy vegyenek fel kölcsönt, ha egy ilyen is létezne, már régen országjáró körúton mutogatnák a narancsosok
  GyF pedig miniszterelnöksége idején egy forint fizetést sem vett fel, ellentétben a havi 2 milla fölött is nyugodtan "egyéb" juttatásokat "véletlenül" halmozó szíj<moderálva> - éppen ebben a városban kellene a legjobban tudni, hogy GyF nem politikusként gazdagodott meg, ellentétben a gránitbányász vidi-szurkolóval
  Nevetséges. Drága p betűs honfitársam, ha azt kérdezik: mennyi 5 x 5, akkor is azzal kezded a választ: mert a kumenisták...? Ideje lenne észbe kapni végre, az oligarchák vezette kormányzatok mindenütt a világon megbuktak, itt is közel már vége!”
 • 13. pancser 2013. január 04. 20:31
  „12. Losba 2013.01.04. 18:16
  Csak nyögésre telik óvodás szinten?”
 • 12. Losba 2013. január 04. 18:16
  „pancser=pancser”
 • 11. pancser 2013. január 04. 16:41
  „9. abszurdisztán 2013.01.04. 15:26
  Nekem rólad Móricka jut eszembe. Mivel kezdjem pártod dicsőséges cselekedeteinek felsorolását, Tocsik üggyel, vagy Gyurcsány csodálatos vagyonszaporításával? Az üzlet az üzlet főleg ha a szoci párt vezetője valaki!”
 • 10. pancser 2013. január 04. 15:28
  „8. tökmindegy 2013.01.04. 13:08
  Csak úgy megemlítem, hogy véleményeddel azok táborába sodródsz, akik miatt össze kell kaparni azokat a pénzeket amelyből hiteltörlesztést fizetni tudja az ország. Tudod mivel járna egy államcsőd, illetve az ahhoz közeli állapot? Lásd görögök. Orbánék ezt megakadályozták a te meg a szocikra szavazók szerencséjére, persze a többiekére is.
  Nem hinném, hogy a válaszom elvakult lenne, de úgy gondolom realista, míg te felülsz egy divatnak a mindenkori kormány fikázásának.”
 • 9. abszurdisztán 2013. január 04. 15:26
  „Kedves Pancser !

  A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska "Hosszúbájt" Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a közpénzből finanszírozott tendereket (pl. a mosonmagyaróvári Hulladék-gazdálkodási projekt 1,5 milliárd forintja).
  Megkerülhetetlen szerepet töltenek be nem csak az építőiparban, de a hirdetési piacon is (Móvár, Euro Publicity szerződése, választási reklám felületek).
  Simicska Lajost Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársaként szoros viszony fűzi több vezető Fideszes politikushoz....::)) Biztosan már Nagy István polgármesterhez is...::)) Az üzlet, az üzlet....”
 • 8. tökmindegy 2013. január 04. 13:08
  „pancser
  Az nem elegáns dolog, hogy az elődöket vizsgálgatjuk, meg feljelentjük, lehetőség szerint bebörtönözzük, és tönkretesszük. Ez csak a FIDESZ 2010-es hatalomátvétele után lett divat, az azóta már megbukott Budai Gyula egész államtitkárságot kapott ehhez a feladathoz, és újra köztudatba került az ÁVH kifejezés. Többszáz feljelentést tett a rendőrségen, ezekből 2 (kettő) ügy került a bíróság elé. Ezek közül egyben felmentő ítélet született, a másik még zajlik. Mindezt az adófizetők sok-sok milliójából.
  Mielőtt azonnali elvakult válaszra ragadtatnád magad, elárulom, hogy sem MSZP, sem FIDESZ szimpatizáns nem vagyok, de ami jelenleg ebben az országban folyik a politika területén, az mélyen felháborít, és elszomorít.”
 • 7. pancser 2013. január 04. 10:12
  „Nyolc éve volt az MSZP-nek Simicskára úgyhogy talán ez ügyben is jobb lenne hallgatni!”
 • 6. tökmindegy 2013. január 04. 08:41
  „Bizony-bizony, érdekes cég ez az Euro Publicity Kft. Vajon mit tesz a városért a reklámbevételek beszedése fejében?”
 • 5. Hori 2013. január 04. 08:29
  „Kedves kocsoggorog!

  Az e-cegjegyzek.hu adatai szerint embertelen nem beszél hülyeségeket! Ahelyett, hogy hithű Fideszesként elhiszed, hogy a pártod fedhetetlen, inkább nézz utána, hogy milyen cégről beszélünk! Nem kell hozzá sok dolog! Le kell venni a szemellenzőt, és megnézni tárolt cégkivonatot!

  A Fidesz adósságának eltüntetése óta tudjuk, Simicska Úr nagy koponya, a Fidesz pedig asszisztál neki....”
 • 4. pancser 2013. január 04. 08:06
  „Megszólaltak az ország eladósodásán szorgosan munkálkodók szimpatizánsai. 1.és2. Most fizetjük az ő felelőtlenségüket és még nekik áll feljebb. Kifizettetném velük az összes hitelt, hogy még számítógépre se teljen, legfeljebb szürke csacsira meg kordéra. Abból lehetne megállapítani na ezek a minket adósságba döntő díszpéldányok. De szívesen uralkodnának megint, igazságot tennének, differenciálnának, kegyeket gyakorolnának mint a 16 évben tették. Az eredmény? Csőd szélén tántorgó ország! Érdekes módon akárhová nézek nem látok nyomorgó emeszpést!”
 • 3. kocsoggorog 2013. január 03. 23:34
  „Tudod mi az undorító embertelen? A munkád: főállású bértollnok.
  Olyanról is fröcsögöd a hülyeséget, amiről fogalmad sincs.
  Kérdezd meg a favoritodat, Kovács Tomit, hogy akkor miért szavazta meg ezt is!”
 • 2. kenderice 2013. január 03. 21:58
  „Elküldtétek már az adataimat a kubatovnak? Nehogy bajotók legyen belöle, ha nem, azt nem akarom az ilyen híthű fityeszes szekértolóknak!”
 • 1. embertelen 2013. január 03. 09:47
  „Elég csak beírni a keresőbe azt, hogy Euro Publicity és Simicska, máris kilóg a lóláb, hogyan járul hozzá a város Simicska Lajos és a fidesz további gazdagodásához. Undorító!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torna és jóga a Fehér Lóban

A Fehér Ló Közösségi Házban csütörtökön este 6 órakor kezdődik a kondicionáló torna Fehérváriné Tomcsányi Andrea vezetésével. Tovább olvasom