Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Lebuktak az orvhalászok a Szigetközben! - fotók

A halőrök tiltott halászaton értek tetten két ásványrárói és egy püski férfit a Szigetközben.
A halőrök tiltott halászaton értek tetten két ásványrárói és egy püski férfit a Szigetközben.

A győri halászati szövetkezet halőrei 2015. május 13-án 8 órakor Kisbodak térségében, a Duna árterében tiltott halászaton értek tetten egy püski férfit. Kamerával rögzítették, amikor a férfi csónakjával a folyóban lerakott halászhálóhoz megy és a halakat kiemeli a vízből.

A partra érve a zsákmánnyal kerékpárral távozott a helyszínről. Az ellenőrök az orvhalász igazoltatásakor megállapították, hogy semmilyen horgászati- és halászati engedéllyel nem rendelkezik, a nála talált hét darab kárászt, a pontyot és a domolykót tiltott eszközzel, nyakzóhálóval fogta ki a folyóból. A ponty és a domolykó horgászata fajlagos tilalom alatt állt.

Fotók: Police.hu
Fotók: Police.hu


A halászati ellenőrök Ásványrárónál a Duna mellékágában, a vízfelületre partig kifeszített nyakzóhálót találtak. A halászatra nem engedélyezett területre 2015. május 14-én 8 óra 40 perckor egy terepjáróval két férfi érkezett, akik ladikba szálltak. A nyakzóhálót a benne lévő halakkal a csónakba húzták, majd a partra eveztek.

A tíz kilogramm súlyú kárászt és keszeget gépjárművükbe pakolták, amikor a halőrök igazoltatták őket. A 73 és 64 éves ásványrárói rapsicok halászati engedéllyel nem rendelkeztek, a náluk lévő mintegy 70 méter hosszú nyakzóhálót előző nap közösen rakták le a folyóba.
A helyszínre érkező rendőrök az orvhalászokat előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a két ásványrárói és a püski horgász ellen orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön látta a jánossomorjai Németh Ferencnét?

A 76 éves asszony jánossomorjai otthonából ismeretlen helyre távozott. Eltűnés miatt keresi a… Tovább olvasom