Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Lebuktak - 15 millió forint értékű hamis ruhák Rajkánál

Rajka térségében ellenőriztek a VPOP munktársai egy tehergépkocsit, amely ruházati termékeket szállított Kínából Bulgáriába. 5 millió forintos hamis ruhák kerültek elő.

A lengyel rendszámú tehergépkocsi rakterének átvizsgálásakor az okmányokon szereplő textiláru közé rejtve közel 4000 db, védett márkajelzéssel ellátott szabadidőruha került elő, amelyek a szakértői vizsgálat alapján silány minőségű hamisítványoknak bizonyultak.

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű ruházati termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Ártándnál is lebuktak

A debreceni Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai Ártánd közelében ellenőriztek egy török állampolgár által vezetett török rendszámú tehergépjárművet. A kamionban váltósofőrként tartózkodott még egy török állampolgár. A tehergépjármű a fuvarokmányok szerint nagy értékű textilárut szállított Törökországból Franciaországba.
 
A pénzügyőrök a jármű teljes átvizsgálása során a rakomány között összesen 21 tekercs Louis Vuitton márkájú, logóval és ismertető jelekkel ellátott szövetárut találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján hamis márkajelzést tartalmaz.
 
A vámhatóság a mintegy 40 millió forint értékű árut lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Olvasóink írták

 • 6. Imcsi 2010. szeptember 15. 12:26
  „Logisztikában kevésbé járatosoknak: Kínából az áru hajóval érkezik Európába, és valamelyik kikötőben (Hamburg, Bremen, Rotterdam, stb) kerül közútra. Így kerül a távol-keleti áru hazánkon keresztül Kelet-Európába!

  5.!
  Egy szabadidőruha 3750 ft ( 15 000 000 : 4 000 ) , ez kinai lehet, vagy valami márkás? Szerintem egyértelmű !
  Bár, ha elégetik, akkor értéktelen valami, ami hőt ad, vagyis fűtőanyag!”
 • 5. Epoxigyanta 2010. szeptember 15. 11:25
  „És ilyenkor a ruházat értékét hogy számítják ki? Kínai piacos áron vagy pedig a hamisítandó,drága termék árával számolnak a hatóságok?”
 • 4. gabmaster 2010. szeptember 15. 11:05
  „Rajka térségében ellenőriztek a VPOP munktársai egy tehergépkocsit, amely ruházati termékeket szállított Kínából Bulgáriába. 5 millió forintos hamis ruhák kerültek elő.
  Magyarországon pontosabban,Rajkán keresztül minden út Bulgáriába vezet.”
 • 3. csalán 2010. szeptember 15. 09:41
  „Hogy lehet egy silány minőségű, hamis ruha 5 millió forintos?
  Amit Önök csinálnak, az egyszerűen "nyelvkínzás"!”
 • 2. Goldman 2010. szeptember 15. 09:13
  „Na, meg miért ment kerülővel? Megnézte az Északi-sarkkört?”
 • 1. Goldman 2010. szeptember 15. 09:12
  „"tehergépkocsit, amely ruházati termékeket szállított Kínából Bulgáriába."
  Jó hosszú fuvar lehetett. Vajon hány napig tartott?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Kincskeresés˝ a Szigetközben és a Csallóközben

A Csallóköz és a Szigetköz rejtett természeti és kulturális értékeinek játékos megismertetését célozza meg a Pisztráng Kör. Tovább olvasom