Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Lebetonoznak hat lakóutcát Mosonmagyaróváron

Összesen hat lakóutcát betonoznak le az év végéig a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársai. Az útépítési munkálatok a napokban kezdődtek, a kivitelezés során többször lehet számítani forgalomkorlátozásokra. A városüzemeltető nagyszabású kátyúzást tervez még a tél beállta előtt városszerte.
Az önkormányzat útalapprogramja keretében hat lakóutca építése kezdődött meg a napokban Mosonmagyaróváron. A Mária Krisztina, Ivánfi Ede, Zsilip, Pázsit, Venyige és Buzogány utcák szilárd burkolatának építését és a vízelvezetés kialakítását a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. végzi.

A napokban kezdődött és várhatóan november végére befejeződik a lakóutcák építése.
A napokban kezdődött és várhatóan november végére befejeződik a lakóutcák építése.

Kosár Tibor ügyvezetőtől megtudtuk: a Buzogány, Pázsit, Venyige és a Zsilip utcákban az elmúlt hetekben már elvégezték a talaj-előkészítő munkákat. A Zsilip utcában az út teljes szélességében elkészült a forgalomkorlátozó építmény és a burkolatalap. A zsaluzást követően a betonozásra kerül sor. A Mária Krisztina utcában már elkezdték a munkát, az Ivánfi Ede utcában a burkolat bontását és a fák kivágását végzik még. A Venyige és a Pázsit utcákban a burkolatalap készítésénél tartanak a szakemberek. Ezekben az utcákban a lakók és az arra járók a munkák ideje alatt folyamatosan számíthatnak részleges útelzárásra.

A betonozás ideje alatt pedig a megépített úttesten teljes körű forgalomkorlátozás lesz. Ehhez kéri a városüzemeltető a lakók türelmét és megértését. Az összességében mintegy 150 milliós beruházással megépülő hat utca a tervek szerint – amennyiben az időjárás is engedi – november végéig elkészül.

Kosár Tibor hozzátette: a lakóutcák építése mellett a napokban fejeződik be az Erkel utcában a távhő-rekonstrukció utáni parkoló- és járda-helyreállítás, valamint a Régi vámház téren a tereprendezéssel együtt járdát és kerékpárutat aszfaltoztak. A társaság még a tél beállta előtt nagyszabású kátyúzási programot is indít városszerte. Előzőleg felmérték a városi utak állapotát, amiből kiderült, hogy több száz négyzetméternyi úthiba vár kijavításra. Ennek nagy részét még szeretnék a tél beállta előtt melegaszfalttal betömni. Várhatóan október végén elkezdik ezt a munkát.

Olvasóink írták

  • 2. 01010 2012. október 16. 08:12
    „betonút ....
    és majd jól megsózzák télen , és SZÉTESIK :(”
  • 1. Ambar 2012. október 15. 09:47
    „Remélem a fagy igazodik a késői kezdéshez!A lakók már nagyon várják az utak elkészítését amelyekhez pályázat útján hozzájárultak!A betonutak minősége nagyban függ a a készítőktől és a felhasznált anyagtól ,majd meglátjuk!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsony hatodik kerületeként hirdetik Rajkát

A szlovák főváros hatodik kerületeként hirdet egy most készülő rajkai lakóparkot egy pozsonyi… Tovább olvasom