Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Lébénynek is várnia kell - türelmet kér a kormányzat a városi címre váró nagyközségektől

Az önkormányzati, járási rendszer részleteinek kidolgozásáig türelmet kér a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) attól a 10 nagyközségtől, akik kedden nyílt levélben kérték Navracsics Tibor minisztertől az idei várossá nyilvánítási pályázat mielőbbi elbírálását - reagált az MTI megkeresésére a kormányszóvivő szerdán.

Nagy Anna úgy fogalmaz: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz megérkezett a 10 kistelepülés kérelme, azonban a települések türelmét kérik. Kérésük elbírálására mindaddig ugyanis nem kerül sor, amíg az egyébként az önkormányzati rendszer átalakításának alapvető kérdéseinek megválaszolásán, az önkormányzati, járási rendszer részleteinek kidolgozásának, és a kapcsolódó törvények meghozatalán nincs túl a kormány és a parlament.

Győr-Moson-Sopron megyéből Lébény nyújtott be pályázatot.

Olvasóink írták

 • 12. csabrab 2011. június 02. 21:00
  „Sajnos,a párttitkár úr ül a székében a hivatalban,és nagy ívben sz...rik az emberek véleményére.”
 • 11. Csiripiszli 2011. június 02. 16:45
  „Remélem a " párttitkár úr" is olvas interneten újságot!!!!”
 • 10. janika 2011. június 02. 15:46
  „A pártbizottság már nincs a vonalban! Lébényben legalább vannak termelő , üzemek, munkahelyek nem úgy mint a többi lepusztulóban lévő falvakban ahol nem tudnak elszakadni az elvtársi protekcióktól.”
 • 9. Valaki 2011. június 02. 14:21
  „Lébény miért adta el termálkútját külföldieknek? Egy termálfürdő fellendítette volna a falut!”
 • 8. Bo9903 2011. június 02. 12:57
  „Az előttem szólónak maximálisan igaza van. Azt még kifelejtettem Tét "városból", hogy munkalehetőség is kb. egyenlő a jó nagy mínus nullával. Ott van a Sokoró meg a sok Veritasnak dolgozó éhbérmunkás, aztán a főnökök meg híznak mint a malac más nyomorán, legszívesebben felrobbantanám a Sokorót ha tehetném, de csak persze azt a részét, ahol a r.. oha. dék főnökök üldögélnek.... A melós meg kap egy hónapban 3 műszakban (szombat-vasárnap munka) max. 90 ezer forintot. Szóval melólehetőség sincs Tét városban. Az egészségház meg sose fog beindulni, állítólag elfogyott a rászánt zsozsó...”
 • 7. eztnézdneatvt 2011. június 02. 11:23
  „Győr, Pécs, Veszprém ? Az VÁROS ! Lébény, Tét, Pannonhalma? Hagyjatok már....Még jó hogy az ország romokban áll, és a legnagyobb problémánk, hogy melyik falunak milyen rangja van ... Ha ennyire akarják, ragasztok én "város" matricát a Lébényi tábla alá, aztán lehet majd örömködni...Többet úgysem ér !”
 • 6. pancser 2011. június 02. 09:18
  „Ez a versengés a városi címért nem valami egészséges dolog. Amerikában megoldották minden település "city" és nincsen versengés, lehet, hogy itt is ez lenne a megoldás?”
 • 5. Bo9903 2011. június 02. 08:20
  „Ja, és apropó, Téten ami városi szintű, az a forgalom. A milliónyi kamion, busz, stb. Egyedül a tömegközlekedés sűrű, de csak hétközben. Nos erről ennyit. Van egy kínai áruház, oszt jó napot.”
 • 4. Bo9903 2011. június 02. 08:10
  „Tét is városi rangon van, aztán meg lehet nézni. És nincs lóvé se. Lepattant, lepusztult hely, romos épületekkel, elavult, büdös műv. házzal, koszos buszmegállókkal. Ez Tét. És 10 éve város. Meg lehet nézni. A volt "kacatgyár" helyét a Coop ABC-vel szemben a Gyömörei úton - már ha lehet egyáltalán útnak nevezni, meg lehet nézni a buszmegállók környékét, a buszmegálló mögötti területet, a járdákat, az "utakat", ott van az elmerehab. részleg, ahonnan a betegek kijárnak sörözni, a legutolsó cipőfűzőért is Győrbe kell menni. A CBA úgy néz ki, mint egy fémbódé, össze-vissza toldva, megközelíteni főleg biciklivel nehéz, na meg előtte az a park ami van... hát szóval.... Nem kéne annyira a városi rangért sírni szerintem, előnnyel nem hiszem, hogy járni fog. Ja és Tét lélekszáma se éri el azt a /fő mennyiséget úgymond, hogy városi rangra kerüljön Tét. Fogalmam sincs, hogy Tét milyen alapon lett városi rangra emelve.... pfuj.”
 • 3. fl 2011. június 01. 15:54
  „A városi rang nagyobb bürokráciával jár. Miért van erre szükség, hogy minden 3-4 ezer fős település várossá váljon? Ilyen gazdagok lennénk?”
 • 2. janika 2011. június 01. 15:42
  „Nem is oly rég a lébényi községházán csörgött a telefon! "Egy sipítozó hölgy hang: " Elnök elvtárs a Párt Bizottság!" Mint, ha ma történt volna úgy él bennem az emlék!”
 • 1. csabrab 2011. június 01. 15:32
  „Azt nem Lébény nyújtotta be,csupán 2-3 ember erőlködése a városi rangra.Valszínű a városi rang több zsozsóval kecsegtet a falu vezetésének.Magyarul:ez egy rangkórság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alkotás derűs órái - kiállítás a mosonszentmiklósi iskolában

Nagy sikerű kiállításon vehettek részt a mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola… Tovább olvasom