Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Lébényből érkezett a jegyző

Mosonmagyaróvár - Az ügyfélközpontú közigazgatás és az ügymenetek szabályozása is kiemelt célja Mosonmagyaróvár új jegyzőjének. Dr. Orbán Géza szerint számos kiaknázatlan lehetőséggel bír a város és úgy érzi, elképzelései megvalósításához egységesen partnere lesz a képviselő-testület.

Egy hete irányítja a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal munkáját a város új jegyzője. Dr. Orbán Gézát kilenc jelölt közül választotta ki a képviselőtestület júniusi ülésén. Az új jegyző úgy véli, rengeteg munka áll előtte, sok a kiaknázatlan lehetőség a városban és számos változtatást is tervez a hivatal működésében. A számos feladat között kiemelt szerepet kap az ügyfélközpontú szolgáltató közigazgatás megteremtése és az ügykezelés modernizálása, gördülékenyebbé tétele.

Új jegyzőként miként látja a város helyzetét?

– Mosonmagyaróvár egy „aranybánya". Rengeteg itt a gazdasági lehetőség, ehhez kell a kapacitásokat optimalizálni. Nem osztom azok véleményét, akik szerint minden korábban elkezdett dolgot le kell söpörni és újrakezdeni. Tisztelettel tekintek az elődeim munkájára, biztos vagyok abban, hogy az általuk megkezdett fejlesztések közül is sokat tovább folytatunk.

Milyen változtatásokat tervez a hivatal munkájában?

– Az egyik legfontosabb feladat a hivatal és az önkormányzati intézmények középtávú informatikai stratégiájának felülvizsgálata. Az egyes területeken fel kell térképezni és alkalmazni a megfelelő számítástechnikai lehetőségeket, hiszen rendkívül sokat segítenek ezek mind a hivatal dolgozóinak, mind pedig az ügyfeleknek. Felül kell vizsgálni a modern technikai és jogi lehetőségek tükrében az adminisztrációs és ügykezelői folyamatokat, valamint a belső kommunikációt. Szervezeti átalakítások is szükségesek a hivatal munkájában. A célhoz kell igazítani a rendszert. Indokolt a feladatkörök, a szervezeti rend áthangolása az új folyamatok, ügymenetmodellek teljesebb, hatékonyabb érvényesítése érdekében. Az ügyfélszolgálat számomra azt jelenti, hogy a közigazgatás nem ügyet, hanem ügyfelet lát, nem ügyet intéz, hanem lehetőség szerint élethelyzetet old meg. A szervezeti változások előkészítésére és végrehajtására határozott, független szakmai vezetőre van szükség. A függetlenség számomra a jogszerű, politikai befolyástól mentes joggyakorlatot jelenti.

Hogyan tud együtt dolgozni a képviselő-testülettel?

– Előző munkahelyemen, Lébényben is modernizációra érett helyzet fogadott. Ennek jelentőségét az ottani képviselő-testület is felismerte, így megkezdődhetett egy pozitív irányú változás a településen. Itt is ezt érzem. A testületnek olyan konkrét elképzelései vannak, amelyek összhangban állnak a céljaimmal. Éppen ezért úgy érzem, a testület segítségemre lesz. Eddigi tapasztalataim alapján mindkét oldalon az elsőrendű érdek a város fejlődése.
Háttér

Dr. Orbán Géza 1980-ban született Győrben. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2003-ban szerzett jogi diplomát. Ezután a lébényi polgármesteri hivatalban dolgozott jogi előadóként, majd a képviselő-testület a nagyközség jegyzőjének nevezte ki.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtottak volna

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt napokban többen is megpróbáltak – végül sikertelenül –… Tovább olvasom